Božović: Ko je Šariću dostavljao informacije iz policije?

Istraga u toku

Božović: Ko je Šariću dostavljao informacije iz policije?

Crna Hronika -
Da li je Darko Šarić obezbeđivao pripadnicima MUP-a stanove, da li im je obezbeđivao privatna putovanja, letovanja i zimovanja, pita državni sekretar MUP Srbije

BEOGRAD - Državni sekretar MUP-a Srbije Vladimir Božović najavio je danas istragu o tome ko je iz službi bezbednosti klanu odbeglog narko bosa Darka Šarića dostavljao informacije i istakao da je to najteži oblik korupcije - prodavanje državnih i službenih tajni, i akcija policije.

"Da li je neko iz MUP-a bio u dosluhu i dojavljivao određene poverljive informacije njemu ili njegovim saradnicima, da li je bio na nekom platnom spisku, da li je Darko Šarić obezbeđivao pripadnicima MUP-a stanove, da li im je obezbeđivao privatna putovanja, letovanja i zimovanja, dakle, to su stvari vrlo ozbiljne", rekao je Božović.

Beogradski mediji su 2010. godine pisali o vezama Dačićevog šefa kabineta Branka Lazarevića sa Šarićevom firmom. Naime, tada je objavljeno da je Lazarevićev šurak, izvesni Nikola Dimitrijević, kupio poljoprivredni preduzeće Mitrosrem u čijem su Upravnom odboru bili Šarićevi najbliži saradnici Zoran Ćopić i advokat Andrija Krlović. Božović koji je kadar Srpske napredne stranke, najavio je da će biti ispitano i kako je Šarić dobio državljanstvo Srbije, koje je tražio 2005. godine i dobio ga dok je ministar unutrašnjih poslova bio potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić.

Božović, koji je tokom Jočićevog mandata bio generalni inspektor MUP-a Srbije, tada kao kadar Srpskog pokreta obnove, istakao je da sada postoji jaka politička volja da se reši slučaj Šarić. "Ne mogu da zamislim činjenicu da bilo ko iz Vlade može da štiti odbeglog narko bosa, to ne bi predstavljalo samo razlog da padne Vlada, nego da onaj ko bi iz takve Vlade bio u nekoj vrsti podrške Šariću mora za to krivično da odgovara, jer se radi o ozbiljnom i teškom krivičnom delu", rekao je Božović. Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče u Podgorici da se steže obruč oko Šarića i da je sledeći korak njegovo hapšenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track