SLUČAJ BOGESKI: Sud saslušao prve svedoke

SLUČAJ BOGESKI: Sud saslušao prve svedoke

Crna Hronika -
Svedočili Saškova supruga Ira, majka i brat ubijenog Manića kao i komšija iz zgrade u kojoj živi porodica Bogeski na Julinom brdu

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu saslušana su četiri svedoka u slučaju Saška Bogeskog koji je u samoodbrani 21. maja usmrtio provalnika Vladimira Manića koji mu je upao u stan u nameri da ga opljačka.

Juče su svedočili Saškova supruga Ira, majka i brat ubijenog Manića kao i komšija iz zgrade u kojoj živi porodica Bogeski u Zmajevačkoj ulici 23 na Julinom brdu.

Prema rečima jednog od branilaca iz advokatskog tima Saška Bogeskog advokat Zoran Agatonović, sud bi trebalo da donese rešenje i omogući Bogeskom da se brani sa slobode.

Slučaj Bogeski uzburkao je srpsku javnost koja je odmah reagovala i pokrenula onlajn peticiju za njegovo oslobađanje. Do sada je prikupljeno 35.000 potpisa, a broj se svakodnevno povećava.

Građani koji su se potpisali zahtevaju od suda da dozvoli Bogeskom da se brani sa slobode, kao i da se hitno izmene odredbe Krivičnog zakonika vezane za ubistvo u samoodbrani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja