AKCIJA U PANČEVU I BELOJ CRKVI: Zaplenjene patike, televizori, lažne robne marke...
Foto: Zorana Jevtić

Saradnja MUP i PU Pančevo

AKCIJA U PANČEVU I BELOJ CRKVI: Zaplenjene patike, televizori, lažne robne marke...

Crna Hronika -
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu su u dve odvojene akcije, u saradnji sa Poreskom upravom Pančevo, zaplenili oko 4.500 pari patika, 17 poker aparata, više komada televizora, kompjutera i štampača, kao i veliku količinu alkoholnog i bezalkoholnog pića.

U Pančevu, prilikom pretresa magacina, pronađeno je i oduzeto preko 4.500 pari patika na kojima su nelegalno utisute oznake poznatih svetskih proizvođača.

Vrednost oduzete robe je oko 10 miliona dinara. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, protiv 42-godišnjeg muškarca iz Pančeva biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Druga akcija na suzbijanju sive ekonomije izvedena je na području Bele Crkve. Na pet lokacija izvršen je pretres gde je pronađeno i oduzeto 17 poker aparata, više kompijutera, televizora, štampača i monitora kao i veča količina alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Protiv pet lica biće podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu. Osnovano se sumnja da su izvršili krivična dela neovlašćeno organizovanje igara na sreću i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track