APELACIONI SUD: Nikola Vavić oslobođen za pokušaj ubistva na splavu Blejvoč
Foto: Nebojša Mandić

Odbijena žalba tužioca

APELACIONI SUD: Nikola Vavić oslobođen za pokušaj ubistva na splavu Blejvoč

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio danas Nikolu Vavića (26), mlađeg brata jednog od vođa Partizanovih navijaca Aleksandra Vavića optužbi da je krajem maja 2014. godine "na podmukao način" pokušao da ubije radnika obezbeđenja splava "Blejvoč" Roberta Radojičića (27).

Tom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, odbijena je žalba tužilaštva i potvrđena prvostpena presuda Višeg suda u Beogradu iz juna 2015. godine kojom je zbog nedostatka dokaza Vavić oslobođen od optužžbe za teško ubistvo u pokuššaju.

Vavić je bio optužen da je Radojčiću prišao s leđa i ispalio mu metak u predelu leve lopacije, kojom prilikom je Radojičić ranjen. Po nalažženju Apelacionog suda, imajući u vidu odbranu Vavića i iskaz Radojičića i sasluššanih svedoka, kao i materijalne dokaze, pravilno je prvostepeni sud okrivljenog oslobodio od optužžbe.

Radojčić je tokom suđenja povukao izjavu koju je dao tokom istrage, da je na njega verovatno pucao Vavić. Takođe se nije pridružio krivičnom gonjenju Vavića, niti je zahtevao odšštetu.

Nakon tog incidenta Beogradski mediji su preneli da je u sukobu sa pripadnicima obezbeđenja splava Vavić bio pretučen, kao i da je potom pištoljem ranio Radojčića, pa skočio u reku. Partrola Rečne policije pronašla ga je u čamcu privezanom uz splav, preneli su tada mediji.

Nikola Vavić je mlađi brat vođe Partizanovih navijača Aleksandra Vavića koji takođe "dobar poznanik" suda, mahom zbog nasilničkog ponašanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track