APELACIONI SUD: O Miškovićevoj žalbi na presudu 24. maja
Foto: Marina Lopicic

Sednica će biti javna

APELACIONI SUD: O Miškovićevoj žalbi na presudu 24. maja

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu 24. maja započeće razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je biznismen Miroslav Mišković u junu prošle godine osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara.

Sednica je predviđena da traje osam radnih dana, od 24. maja do 2. juna, rekla je portparol suda Mirjana Piljić. Na sednici, koja će biti javna, sud će razmatrati žalbe Tužilaštva za organizovani krminal kao i tri žalbe koje je izjavila odbrana - Miškovićevu i njegova dva branioca, rekla je portparol suda Mirja Piljić.

Mišković ovoj sednici može i ne mora da prisustvuje, jer nije obavezan po zakonu.

Apelacioni sud nakon javne sednice treba da odluči da li će prvostepenu presudu potvrditi, preinačiti ili je ukinuti i vratiti na ponovno suđenje. Presuda Specijalnog suda koja je Miškoviću izrečena 20. juna 2016. godine napisana je na 986 strana.

Prvostepenom presudom Miroslav Mišković je osuđen jer je, kako je sud zaključio, pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.Istom odlukom Mišković je zbog nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je prošlog marta zbog nedostatka dokaza i Miškovićevog sina Marka, zatim Mila Đuraškovića i ostale okrivljene od optužbi za oštećenje putarskih preduzeća u Srbiji.

Sud je, međutim, Marka Miškovića osudio na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog utaje poreza prilikom tvrgovine akcijama sa Đuraškovićevim putarskim preduzećima. Prema toj prvostepenoj presudi preduzeće Marka Miškovića Mera Invest dužno je da plati 320.280.000 dinara zbog utaje poreza. U tom slučaju još nije zakazana sednica po žalbama u Apelacionom sudu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Advokat Tomanović: Presudom Miškoviću političke želje dobile su odoru pravde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track