APELACIONI U KRAGUJEVCU POTVRDIO KAZNU: Ubici novopazarskog urologa 30 godina robije
Foto: Shutterstock

Ispalio osam hitaca u lekara

APELACIONI U KRAGUJEVCU POTVRDIO KAZNU: Ubici novopazarskog urologa 30 godina robije

Crna Hronika -
Okrivljeni Husović je po pravnosnažnosti presude upućen na izdržavanje zatvorske kazne od 30 godina, dok je oštećenoj supruzi urologa Skenderija dato pravo da imovinsko pravni zahtev ostvari u parničnom postupku, saopštilo je tužilaštvo

NOVI PAZAR - Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je danas presudu Višeg suda u Novom Pazaru kojom je Omer Husović (57) iz tog grada proglašen krivim za teško ubistvo novopazarskog urologa Safeta Skenderija (45) u julu prošle godine.

Husović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 30 godina.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je saopštilo da je Viši sud u ovom gradu prihvatio ranije sve navode iz njihove optužnice i doneo presudu, koju je u žalbenom postupku jednoglasno potvrdio Apelacioni sud u Kragujevcu.

"Okrivljeni Husović je po pravnosnažnosti presude upućen na izdržavanje zatvorske kazne od 30 godina, dok je oštećenoj supruzi urologa Skenderija dato pravo da imovinsko pravni zahtev ostvari u parničnom postupku", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Skenderi je sa osam hitaca ubijen 17. jula prošle godine, oko 22 sata, u ulazu u stambenu zgradu. On je od zadobijenih rana preminuo na licu mesta, naočigled supruge.

Motiv ubistva bio je trogodišnje odbijanje porodice Husović da napusti stan, koji je Skederi kupio na javnoj prodaji, jer ga je brat Omera Husovića izgubio zbog neizmirivanja obaveza po hipotekarnom kreditu.

S obzirom da je rok za iseljenje iz stana istekao, Skenderi je došao sa suprugom da se raspita kada će se iseliti, medjutim dočekao ga je revoltirani Husović koji je ispalio više hitaca na njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track