BACIO GA U BUNAR ZBOG 20.000 EVRA: Ubio ga karabinom pa nabacao šut preko njega!
Foto: Nebojša Mandić Ubistvo, Ubijen, Bunar

Uhapšen Predrag Stefanović (49) iz Smedereva

BACIO GA U BUNAR ZBOG 20.000 EVRA: Ubio ga karabinom pa nabacao šut preko njega!

Crna Hronika -
Živojin je insistirao da mu vratim novac, a ja nisam uspeo da ga sakupim, pa sam ga usmrtio karabinom posle svađe, rekao Stefanović posle ubistva Živojina Joksića (50)

SMEDEREVO - Ubio sam Živojina hicima iz karabina i telo bacio u bunar jer mu nisam vratio dug od 20.000 evra.

Pre toga obećao sam mu da ću do kraja godine vratiti pare, ali on je hteo odmah, pa smo se posvađali - rekao je policiji Predrag Stefanović (49), koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio Živojina Joksića (50).Stravičan zločin dogodio se u utorak oko 18 sati u dvorištu kuće Predraga Stefanovića u selu Udovica kod Smedereva.

- Telo nesrećnog Joksića, koga je upucao iz puške, Predrag je bacio u zapušteni bunar na oko 10 kilometara od svoje kuće. Potom je žrtvin „ševrolet kruz“ odvezao i zapalio u selu Duboni u Mladenovcu. Stefanović je uhapšen u sredu oko 20 sati u kafani u selu Petrijevu, udaljenom pet kilometara od sela Udovice - kaže naš sagovornik iz istrage.Priznao zločinStefanović je na saslušanju u policiji priznao šta je uradio i određen mu je pritvor.- Rekao je da je žrtvi dugovao oko 20.000 evra i da je Joksić bio kod njega pre pre dva dana i tražio novac. Rekao mu je da nema, a će mu vratiti kasnije do kraja godine - rekao je naš izvor. On dodaje da je Stefanović priznao da su se tada posvađali, da je uzeo karabin i ubio ga.- Potom je, kako je naveo, sačekao da padne mrak, zatim stavio telo u prikolicu, prekrio ga šutom, odvezao na nepristupačni deo u selo Orešcu i bacio u bunar, a onda nabacao šut preko njega. Kad se rešio tela, odvezao je žrtvin auto u Dubonu kraj Mladenovca i tamo ga zapalio - rekao je osumnjičeni tokom saslušanja.Kum ubijenog Joksića za Kurir je objasnio da je, prema njihovim saznanjima, Stefanović u utorak oko 17.30 časova iz kafane u Udovici zvao pokojnog Živojina.- Kako su mi ljudi koji su sedeli s njim rekli, navodno je Predrag hteo da Živojinu vrati deo duga, oko 7.000 evra. Živojin je, ne sumnjajući šta mu se sprema, otišao - kaže kum, koji nije želeo da mu objavljujemo ime.

Prema njegovim rečima, Valentina Joksić je zvala supruga Živojina iste večeri oko 23 sata, ali telefoni su mu bili van dometa.- Sutradan ujutru prijavila je policiji nestanak i svi smo počeli da tražimo kuma - kaže sagovornik Kurira.On dodaje da je tačno da je Joksić pozajmio novac Stefanoviću, ali i da nikad nije navaljivao da mu ga vrati.- Predrag je novac vraćao kad bi prodao voće, Joksić nikad nije vršio pritisak na njega. Moj kum je mnogima pozajmljivao novac. Koliko puta je pomogao i nikad nije tražio novac nazad - priča kum.Imao i pomagačaNaš sagovornik navodi i da su Stefanovića u sredu videle komšije i da se ponašao kao da se ništa nije dogodilo.- Dok smo mi tražili kuma, ubica se vozikao po selu i pretovarivao voće. On se spremao za ovo ubistvo, namerno ga je namamio da ga ubije - kazao je sagovornik Kurira.- Sumnjam da je on to sam mogao da uradi. Moj kum je imao oko 100 kilograma, verujem da Stefanović nije mogao sam da ga stavi na prikolicu, skine i ubaci u bunar - kaže kum.

Telo još nije izvučenoIZ BUNARA VIRI SAMO GLAVA ŽRTVETelo Joksića nađeno je u napuštenom bunaru u Orešcu kod Smedereva, u zaseoku Starčev grob, na dubini od oko 30 metara. Preko njega je ubica nabacao šut i pune džakove i samo se videla glava nesrećnog čoveka. Za izvlačenje su angažovana žandarmerija i vatrogasci. Da ubica nije priznao, ko zna da li bi ga ikad našli - kaže meštanin Orešca.

Rodbina ubice šokiranaPREDRAG SE CEO ŽIVOT MUČIOU domu ubice Predraga Stefanovića zatekli smo sestru njegove supruge i majku.- Sestra je otišla u Smederevo, ne znam šta se desilo, ali u svakom slučaju ne opravdavam ubistvo. Iznenadilo me je sve ovo jer se Predrag i moja sestra ceo život muče i rade. Nemaju decu, on je sestrinu ćerku čuvao i udao - kaže sestra Stefanovićeve žene.

Hronologija zločinaUtorakPredrag pozvao Živojina da bi mu navodno vratio deo dugaPosle svađe Predrag ga ubio iz karabina u dvorištu kućeŽivojinovo telo bacio u bunar 10 kilometara od njegove kućePredragov automobil odvezao u Dubonu kod Mladenovca i zapalio ga

SredaPotraga za ŽivojinomPredrag uhapšen jer su meštani u kafani sa kojima je bio na dan zločina, rekli da je telefonom pričao sa Živojinom i da je otišao da se vidi s njimPriznao ubistvo i pokazao gde je telo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track