BIVŠEM VATERPOLISTI TRI GODINE ROBIJE ZA SILOVANJE: Osuđen Miljan Čolović
Foto: MUP

Ponovljenom suđenju

BIVŠEM VATERPOLISTI TRI GODINE ROBIJE ZA SILOVANJE: Osuđen Miljan Čolović

Crna Hronika -

BEOGRAD - Bivši vaterpolista Miljan Čolović osuđen je danas na ponovljenom suđenju u Višem sudu u Beogradu na tri godine zatvora zbog silovanja kućne pomoćnice L.R. u njegovom stanu u Belvilu u novembru 2014. godine i produžio mu kućni pritvor.

Čolović je inače oslobođen za pokušaj silovanja M. M. u Banjičkoj šumi u decembru 2014.

Čolovićev branilac Dragan Palibrk rekao je da će se sigurno žaliti na osuđujući deo presude jer smatra da nije zasnovana ni na jednom materijalnom dokazu, već samo na iskazu oštećene, a što je za odbranu neprihvatljivo.

Naime, Apelacioni sud 30. avgusta prošle godine ukinuo je prvostepenu presudu Miljanu Čoloviću, vaterpolisti kome se sudilo za silovanje L. R., i predmet vratilo na ponovno suđenj. Čolović je u februaru 2016. bio osuđen na trogodišnju kaznu zatvora za silovanje L. R., a oslobođen optužbi za pokušaj silovanja u Banjičkoj šumi.

SILOVAO: Manijaku iz Banjičke šume ponovo se sudi

Podsetimo, bivši vaterpolista Miljan Čolović uhapšen je 15. januara prošle godine nakon što su dve žene prijavile da ih je napastvovao. M. M. je navela da se to dogodilo u Banjičkoj šumi početkom novembra, ali je Čolović oslobođen za pokušaj silovanja. Druga žena L. R. došla je u Čolovićev stan da ga očisti 25. decembra 2014. godine, gde ju je on silovao. Kako je Čolović izjavio na saslušanju, ona stan nije počistila, ali joj je nakon seksa platio. Kod L. R. konstatovane su povrede tipične za silovanje.

(M. Ivanov)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će od utorka voditi BIA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track