BIZARNA SMRT: Skočio u jarak da se spase, žandarm ga pregazio autom!
Foto: Milica M

Doljevčanin stradao

BIZARNA SMRT: Skočio u jarak da se spase, žandarm ga pregazio autom!

Crna Hronika -
Vlastimir Stanković (51) video je da auto ide prema njemu, u pokušaju da ga izbegne bacio se u stranu, ali su kola izletela baš tu gde je zalegao i usmrtila ga

NIŠ - Volan mi se zablokirao nadesno, video sam čoveka kako mi dolazi u susret, mahao sam mu da se skloni, ali je on skočio u jarak.Nažalost, kolima sam prešao preko njega, rekao je na saslušanju Stefan Blagojević (24), pripadnik niškog odreda Žandarmerije, koji je u četvrtak kod sela Malošište sleteo s puta „opel zafirom“ i usmrtio pešaka Vlastimira Stankovića (64) iz Doljevca.Protiv njega je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, ali mu nije određen pritvor jer, kako saznajemo u istrazi, postoje okolnosti koje mogu da isključe njegovu odgovornost za nesreću. Neposrednih očevidaca nesreće nema, a Vlastimiru je prvi u pomoć priskočio njegov sin Miloš.Sin prvi pritrčao- Tata je tek parkirao kola i krenuo ka našem placu, gde imamo radionicu, kad sam čuo zvuk kočenja. Odmah sam pomislio da je on stradao. Istrčao sam na put i video vozilo u jarku, otac je bio ispod zadnjeg točka. Učinilo mi se da hoće nešto da mi kaže, a onda je umro. Izvadio sam mu jezik, pokušavao sam da ga oživim, ali je bilo uzalud - priča ožalošćeni sin.Da Vlastimir nije udaren kolima, već da je pregažen u jarku, potvrđuje i njegov drugi sin Dejan.- Odmah sam otišao na mesto nesreće da bih video šta se desilo. Slikao sam auto koji mi je usmrtio oca, na njemu nema nikakvih oštećenja koja bi morala da postoje da ga je udario prednjim delom. Jasno je da ga je pregazio. Ne znam tačno kako je tata završio u jarku, moguće da je pao ili da je skočio kad je video auto koji mu dolazi u susret. Čuo sam da je taj mladić kazao da ga ne bi udario da nije pao ispred njega. Još ne znamo tačno kako se to desilo. Međutim, želimo pravdu za našeg oca. Ako je vozač kriv što je on poginuo, treba da odgovara nezavisno od toga što je pripadnik policije - kaže Dejan.Danas sahranaOn navodi da ga je posle nesreće pozvao Blagojevićev otac, inače doskorašnji načelnik Policijske uprave u Prokuplju.- Izjavio mi je saučešće. Poštujem to, ali smatram da to njegovog sina ne treba da amnestira od odgovornosti. Pitao je da li može da dođe na očevu sahranu. Ja nisam mogao da mu to dozvolim bez pristanka ostale moje braće. Rekao sam mu da ću ga obavestiti o našoj odluci - rekao je sin stradalog.Vlastimir Stanković biće sahranjen danas na groblju u Doljevcu.

Nije mu prvi putI RANIJE OBARAO PEŠAKEPrema nezvaničnim saznanjima Kurira, Blagojević je ranije imao dve nezgode. Jednu u selu Mekiš, kad je navodno kolima zakačio dečaka, a drugi put u selu Lukomir, gde je takođe oborio pešaka. „Opel zafira“ kojom je usmrtio Stankovića vlasništvo je njegovog oca. Vozilo je upućeno na tehnički pregled, a prema prvim informacijama, utvrđeno je da je bilo neispravno. Inače, Stefan Blagojević je oženjen i živi u Nišu. (Z. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track