BOJI SE DA OTVORI OČI: Tinejdžerka pokošena u Surčinu budi se iz kome!

Automobil je pokosio dok je šetala sa drugaricom

BOJI SE DA OTVORI OČI: Tinejdžerka pokošena u Surčinu budi se iz kome!

Crna Hronika -
Lekari nam nisu dali nikakve prognoze. Kažu da je sada sve na Milici. Tek kada se bude potpuno osvestila, znaćemo koliki je zaista stepen povreda, kaže Miličin otac

MILICA se već četiri dana polako budi iz kome, ali još nije potpuno progledala. Još se boji da otvori oči, zašto, ne znam. Supruga Silvana je baš sada, dok razgovoramo, sa njom u KBC "Zemun". Evo, lekari su joj kazali da se Milica nasmejala.

Ovako govori, za "Novosti", Zoran Spirić, otac tinejdžerke Milice Spirić (17), koju je sredinom januara u Surčinu pokosio svojim automobilom Danilo Vukovljak (57), dok je sa prijateljima šetala ulicom. U ovoj nesreći teško je povređena i Miličina drugarica Sara Marjanović (17), koja se oporavlja u roditeljskom domu, posle ukazane prve pomoći.- Lekari nam nisu dali nikakve prognoze - pribrano, ali sa strepnjom u glasu priča Zoran. - Kažu da je sada sve na Milici. Tek kada se bude potpuno osvestila, znaćemo koliki je zaista stepen povreda.

Kako kaže zabrinuti otac, veliki pomak u oporavku njegove mezimice jeste što ona reaguje na glasove svojih najbližih. Stiskom ruke potvrđuje da je svesna okoline i da razume sve što je porodica i prijatelji pitaju. Njeno stanje je stabilno.- Strpljenje. Sve što možemo u ovim trenucima je da čekamo, pa šta nam Bog da - ne gubi nadu Zoran Spirić.Porodica bahatog vozača posetila je Miličine roditelje. Uprkos svemu, poneli su se ljudski i Zoran nema šta da im zameri.

- Došli su sin i braća. Hteli su da propadnu u zemlju od stida, nisu znali šta da mi kažu, a ni ja ništa ne očekujem. U ovakvoj situaciji, reči su suvišne - priča Zoran.Podsetimo, 12. januara automobil "seat ibica", za čijim je volanom bio Vukovljak, velikom brzinom naleteo je na šestoro mladih, koji su šetali Skopljanskom ulicom u Surčinu. Tom prilikom pokosio je Milicu i Saru, a zatim je pobegao u nepoznatom pravcu. Nekoliko dana kasnije, policija ga je posle opsežne potrage privela.

PRITVORSUDSKI proces Dušanu Vukovljaku, osumnjičenom da je izazvao nesreću u kojoj su devojke teško povređene, neće početi sve dok se Miličino zdravstveno stanje tačno ne utvrdi. Za to vreme ostaće u pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track