BOMBOM NA DIREKTORA TELEVIZIJE U PRIŠTINI: Snažna eksplozija potresla naselje Matičane
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Policijska istraga u toku

BOMBOM NA DIREKTORA TELEVIZIJE U PRIŠTINI: Snažna eksplozija potresla naselje Matičane

Crna Hronika -

PRIŠTINA - Na kuću generalnog direktora RTK Mentora Šalje u Prištini bačena je eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba.

Eksplozivna naprava bačena je sinoć oko 22 sata iza kuće, a policijska istraga je u toku i za sada nema više informacija.

Šalja je za RTK potvrdio da je na njegovu kuću, koja se nalazi u prištinskom naselju Matičane, bačena eksplozivna naprava za koju se pretpostavlja da je ručna bomba. Prema njegovim rečima, eksplozija je bila snažna, a bomba je bačena iza kuće.

"Eksplozija je bila snažna i uznemirila je celo naselje, bačena je iza moje kuće u trenutku dok je cela porodica bila u kući. Srećom niko nije povređen", rekao je Šalja.

On je takođe potvrdio da je policija pronašla eksploziv, ali još uvek nije potvrđeno o čemu se tačno radi.To je drugi napad na RTK nakon što je pre nekoliko dana bačena granata u dvorište zgrade RTK. Povređenih nije bilo.

Kancelarija za KiM osudila napad

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudila bombaški napad na kuću direktora Radio-televizije Kosova Mentora Šalje i izrazila zabrinutost zbog eskalacije nasilja i ekstremizma na Kosovu.U saopštenju, Kancelarija je navela da se napad na Šaljinu kuću, posle nedavnog aktiviranja eksplozivne naprave ispred zgrade RTK, "ne može tumačiti drugačije nego kao nastavak kampanje zastrašivanja medija na Kosovu i Metohiji, kako ne bi izveštavali o surovoj stvarnosti i dogadjajima poput jučerašnjeg antisrpskog protesta u Mušutištu".Dodaje se da kontinuirano zastrašivanje medija i novinara na Kosovu i Metohiji ima za cilj "zataškavanje istine o korupciji, organizovanom kriminalu, aktivnostima kriminalno-paravojnih klanova i jačanju ekstremizma u pokrajini".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track