BORIO SE U REDOVIMA ISLAMSKE DRŽAVE: Baranin koji je pretio sugrađanima poginuo u Siriji
Foto: AP Photo

BORIO SE U REDOVIMA ISLAMSKE DRŽAVE: Baranin koji je pretio sugrađanima poginuo u Siriji

Crna Hronika -
Slaković se našao u žiži javnosti krajem aprila nakon što je putem svog profila na društvenim mrežama uputio pretnje građanima Bara, navodeći da će “Islamska država (IS) doći i neće imati milosti

PODOGORICA - Baranin Damir Slaković, koji se krajem prošle godine pridružio pripadnicima terorističke organizacije Islamska država (IS), poginuo je pre dva dana na ratištu u Siriji.

Njegova porodica negirala je navode da je Slaković na ratištu.

Slaković se našao u žiži javnosti krajem aprila nakon što je putem svog profila na društvenim mrežama uputio pretnje građanima Bara, navodeći da će “Islamska država (IS) doći i neće imati milosti”. Slaković je pretnje naslovio: “Poruka za moj rodni grad Bar, koji se nalazi u Crnoj Gori!”

“Znajte o sufije, o derviši, o murdžije, o novotari, o dunjalučari, o munafici, o džahili... da će Islamska drzava uz Allahovu dozvolu i pomoć stići tamo, i da će očistiti taj grad i islam u njemu od prljavština i laži koje vi iznosite i praktikujete. I neka znaju glavni IMAMI (neimami) grada Bara, da ukoliko ih zateknemo u stanju u kakvom su sad, i da ukoliko se ne pokaju i ne okrenu pravom islamu, nećemo imati milosti i prema njima!!! Postaćemo njihova noćna mora i tretirati ih kao najgora stvorenja, jer oni to doista i jesu!!!”, napisao je Slaković. Slaković je tom prilikom prijetio i poslanicima Rifatu Rastoderu (SDP), Dritanu Abazoviću (URA) i Azri Jasavić (Pozitivna).

Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković najavio je 5. maja da će tužilaštvo reagovati na pretnje koje je Baranin uputio Rastoderu, Abazoviću i Jasavić, ali da prvo treba da djeluju bezbednosne službe.

(Dan/Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja