BRAT STRADALE JOVANE LEKIN: Bahati seoski đilkoš pregazio mi je mezimicu

Tragedija u Srpskoj Crnji

BRAT STRADALE JOVANE LEKIN: Bahati seoski đilkoš pregazio mi je mezimicu

Crna Hronika -
Umesto da se radujemo njenoj diplomi i planiranom venčanju s verenikom Miloradom ostaje nam da se molimo za njenu dušu i oporavak Milorada, za čiji se život bore lekari u Urgentnom centru u Novom Sadu, kaže brat tragično nastradale Jovane, Vladimir Lekin

SRPSKA CRNJA - Jovanu Lekin (25) prošlog petka pokosio je kolima i na licu mesta ubio Tomislav Petrović (48), zvani Vinetu, vozeći bez vozačke dozvole, mortus pijan, neregistrovani automobil.

- U ponedeljak, na dan njene sahrane, trebalo je da polaže završni ispit na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Umesto da se radujemo njenoj diplomi i planiranom venčanju s verenikom Miloradom Šuputom, kojeg je bahati seoski đilkoš pokosio zajedno s njom, ostaje nam da se molimo za njenu dušu i oporavak Milorada, za čiji se život bore lekari u Urgentnom centru u Novom Sadu - kaže njen brat Vladimir.

Vladimir Lekin stigao je iz Toronta, gde se sa suprugom skućio i radi u prestižnoj informatičkoj kući, da se oprosti od sestre i da bude uz neutešne roditelje, Slobodanku i Slobodana.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

- Umesto na svadbeno veselje koje je nakon diplomiranja planirala, sestru mezimicu sam sahranio. Svakodnevno smo preko Skajpa i Fejsbuka kontaktirali. Početkom prošle godine bila je kod nas u Kanadi. Znao sam u potaji da joj je velika želja bila da poseti Kubu, pa joj je turistički aranžman za obilazak te države, koji sam joj priredio, bio velika radost - objašnjava Vladimir.

Pored sporta, kojim se aktivno bavila s verenikom, koji je profesor fizičke kulture, pisala je pesme, radovala se životu. Ona i njen Milorad (34) razmišljali su da se odsele u Kanadu.

„Pripremao sam im garantna pisma i papire za zaposlenje“, dodaje brat.

- Te večeri Jovana je nakon nekoliko dana ležanja u postelji zbog prehlade izašla iz kuće da se prošeta sa verenikom. Život joj je prekinuo čovek koji je desetak minuta pre nego što ih je pokosio pio ispred seoske prodavnice - kaže Vladimir.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Osumnjičeni Petrović, vozeći brzinom većom od 120 kilometara na sat, udario je Jovanu i Milorada. Ona je odbačena više od 20 metara, a Milorad se kroz vetroban auta zaglavio na prednjem sedištu. Jovana je na licu mesta preminula, Milorad je prebačen u kikindsku bolnicu, pa u Novi Sad.

- Od siline udarca povređena mu je glava, slomljena noga, nekoliko rebara, hirurški mu je odstranjena povređena slezina - dodaje Vladimir.Milorad je životno ugrožen, rekla je Dušana Vučinić, portparolka KC Vojvodina. Zbog povrede glave i hematoma i dalje je u nesvesnom stanju.

Ne seća se da ju je udario

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu Tomislavu Petroviću je odredilo pritvor do 30 dana. On je na saslušanju izjavio da ne zna da je nekoga udario iako je mladić koga je pokosio ostao zaglavljen u šoferšajbni njegovog automobila.- Valjda bih znao da sam nekoga udario, ne sećam se da sam ikoga udario, a kamoli ubio. Nikoga nije bilo ispred mene - kazao je Petrović, koji je odranije poznat policiji - bavio se švercom, krijumčarenjem i preprodajom automobila, tehničke robe i tekstila.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track