BURNA NOĆ U ĆUPRIJI: Više od 15 povređenih u sudaru automobila, konjske zaprege i autobusa
Foto: Dragana Udovičić

Pune ruke posla za Hitnu pomoć

BURNA NOĆ U ĆUPRIJI: Više od 15 povređenih u sudaru automobila, konjske zaprege i autobusa

Crna Hronika -

Više od 15 osoba je teže i lakše povređeno u dve saobraćajne nesreće koje su se dogodile u blizini Ćuprije.

Sinoć je na putu Ćuprija-Paraćin oko 21.05 došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva putnička vozila, audi i BMW, i konjska zaprega sa dva konja, kao i autobus na lokalnoj liniji Paraćin-Ćuprija-Jagodina. Nešto kasnije, dogodila se još jedna, manja saobraćajna nesreća u Svilajncu. Ovo je potvrdio je direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić.

"Za sada su svi povređeni stabilno, imaju različite povrede od posledica saobraćajne nesreće. Hospitalizovali smo pacijente od dece starosti godinu i po do starih ljudi. Lica imaju prelome ekstremiteta, lomove noseva, potrese mozgova, ali nisu životno ugroženi. Oni su zbrinuti na odeljenjima ortopedije, hirurgije, masksilofacijalne hirurgije i neurohirugije. Od 22 sata imali smo veliki priliv pacijenata, prvo sa nesreće na putu Ćuprija-Paraćin, a nešto kasnije iz Svilajnca hitna pomoć dopremila je četiri pacijenta", kaže on.

Jedno od vozila je u pokušaju preticanja naletelo na zaprežno vozilo u kome su bila i deca. Tu su se našla i druga vozila i autobus na lokalnoj liniji. Svi povređeni su prebačeni za Ćupriju. Oba konja su uginula na licu mesta, jer je automobil udario direktno u njih. Saobraćaj je bio u prekidu i preusmeravan na auto-put Ćuprija-Paraćin.

U drugoj saobraćajnoj nesreći u Svilajncu učestvovao je autobus i više osoba je povređeno.

(Blic/G.J.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track