ČAČAK: Otac, majka i sin osuđeni za zelenašenje!

Presuda

ČAČAK: Otac, majka i sin osuđeni za zelenašenje!

Crna Hronika -
Marijo Simović osduđen je na četiri godine i sedam meseci zatvora zbog više iznuda, zelenašenja, nedozovljene trgovine i pranja novca njegova majka Svetlana osuđena je na 10 meseci kućnog pritvora uz elektronski nadzor, a otac Ilija na osam meseci, oboje zbog pranja novca.

ČAČAK - Viši sud u Čačku osudio je danas automehaničara i vlasnika firme "Rio maks" iz tog grada Marija Simovića (34) na četiri godine i sedam meseci zatvora zbog više iznuda, zelenašenja, nedozovljene trgovine i pranja novca.

Simovićeva majka Svetlana osuđena je na 10 meseci kućnog pritvora uz elektronski nadzor, a otac Ilija na osam meseci, oboje zbog pranja novca.

U toku je poseban sudski postupak koji je pokrenuo Viši sud za oduzimanje imovine Simovićima koja je stečena nedozovljenom trgovinom i pranjem novca.

Postupak se vodi za tri kuće, tri stana u centru Čačka, dva lokala, 59 ari zemlje u okolini grada, pet putničkih automobila i firme.

Sud je utvrdio da je Mario Simović bez ovlašćenja kupovao vozila i 10 automobila registrovao na ime svoje majke i poznanike, pozajmljivao veće svote deviza uz mesečnu kamatu od 10 odsto, a kada dužnici nisu mogli da isplate kamatu i vrate novac on im je oduzimao imovinu.

On je osuđen zbog pranja novca pribavljenog nedozvoljenom tgovinom i zelenašenjem, pošto je obavio konverziju imovine kroz vozila, stanove i zemljišta u ukupnoj vrednosti od 35,5 miliona dinara.

Njegova majka Svetla osuđena je zbog konverzije imovine vredne 6,6 miliona dinara, jer je kupila na svoje ime kuću i lokal iako je znala da imovina potiče od krivičnih dela njenog sina.

Ilija Simović osuđen je jer je na nagovor sina zaključio interni ugovor sa jednim poljoprivrednim proizvođačem o kupiovini njegovih šest parcela ukupne površine 59 ari, po ceni od 250.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track