CARINICI RADE PUNOM PAROM: 5.000 pari turskih patika zaplenjeno na Gradini
Foto: CARINA

Preko Srbije za Bosnu

CARINICI RADE PUNOM PAROM: 5.000 pari turskih patika zaplenjeno na Gradini

Crna Hronika -
Uglavnom se radilo o krivotovorenim robnim markama "All Star Converse", "Adidas", "Nike", "Armani Jeans", "Tommy Hilfiger", "Polo", "Burberry", "Adidas", kao i posteljini na kojoj je pisalo "Hello Kitty"
1 / 3 Foto: CARINA

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Gradina, 20. aprila, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 10.000 komada razne odeće i obuće za koju se osnovano sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Svu garderobu otkrili su carinici iz Odeljenja za suzbijnje krijumčarenja koji su detaljno pregledali kamion u kome se nalazila razna roba poreklom iz Turske, namenjena tržištu Bosne i Hercegovine, saopštila je danas Uprava carina.

Među otkrivenim stvarima najviše je bilo patika i to oko 5.000, majica 2.680, muških šortseva 950, dečijih kompleta 705, a uglavnom se radilo o krivotovorenim robnim markama "All Star Converse", "Adidas", "Nike", "Armani Jeans", "Tommy Hilfiger", "Polo", "Burberry", "Adidas", kao i posteljini na kojoj je pisalo "Hello Kitty".

U odlučnoj borbi protiv krivotvorene robe carinici za svaku robu za koju posumnjaju da je plagijat prekidaju carinski postupak i o tome obaveste Odeljenje za zaštitu intelektualne svojine koje kontaktira nosioca prava, odnosno njegovog ovlašćenog predstavnika koji pokreće postupak za utvrđivanje prava, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track