ČEKALA DETE SA LJUBAVNIKOM: Zaklana učiteljica bila trudna

Zločin u Petrovcu

ČEKALA DETE SA LJUBAVNIKOM: Zaklana učiteljica bila trudna

Crna Hronika -
Upoznali smo se slučajno i brzo se zaljubili. Nedavno smo saznali lepe vesti, ali ju je monstrum ubio, priča za Kurir Dragan Ivanović, s kojim je nesrećna Brankica bila u ljubavnoj vezi

PETROVAC - Utrčala mi je u kola i rekla: „Dragane, volim te, umreću za tobom“. Otišao sam u Kovin, a četiri sata kasnije od policajaca sam saznao da ju je taj monstrum ubio ispred škole, kaže u ispovesti za Kurir Dragan Ivanović, s kojim je učiteljica Brankica Tošić (49), koju je na svirep način ubio bivši muž Vladica Tošić (50), bila u ljubavnoj vezi.Iako slomljen zbog stravične tragedije, Ivanović je smogao snage da ispriča istinu o Brankičinoj smrti.Tukao je godinama"Upoznali smo se u Kovinu prošle godine ispred škole. Ona je bila tu s drugaricom na seminaru. Prolazio sam pored škole, slučajno je zakačio i započeli smo priču. Ubrzo smo postali prijatelji na Fejsbuku, a onda smo počeli da se dopisujemo i čujemo telefonom. Zaljubili smo se jedno u drugo", priča potreseni Ivanović.On navodi da su ljubavnu vezu otpočeli u martu ove godine."Međutim, od početka mi se strašno žalila na muža. Rekla mi je da je tuče, da su je i njegovi roditelji tukli. Ruku joj je slomio na tri mesta, imala je veliki ožiljak zbog toga, a pre 20 godina je izgubila bebu zbog batina. Kad je saznao za našu vezu, brutalno ju je pretukao", kaže naš sagovornik.Prema njegovim rečima, Brankica je odlučila da ga ostavi, iako je govorila da se plaši da to uradi zbog priča koje su kružile po Petrovcu."To je velika sramota, da se učiteljica razvede ili da se požali nekome da je u kući maltretiraju. Svi su znali da je Vladica tuče godinama, imao je i oružje iz kojeg je pucao u vazduh, a njoj je nekoliko puta pretio da će je ubiti", objašnjava Ivanović.Ipak, učiteljica je skupila hrabrost i ostavila nasilnog muža."To se desilo u maju. Prvo je nekoliko dana živela kod drugarice Violinke, da bi zatim našla stan. Celo leto je provela kod mene u Kovinu, išli smo svakog dana na pecanje. Moji sinovi su je obožavali, bili su presrećni zbog naše ljubavi. Planirali smo da živimo zajedno. Nedavno smo proslavili moj rođendan i onda smo saznali da je Brankica u drugom mesecu trudnoće. Niko nije bio srećniji od nas, čak smo se i verili. Hteli smo da sačekamo rođendan mog sina i da svima saopštimo lepe vesti u ponedeljak - u suzama priča unesrećeni Ivanović.Grlila ga u snuOn ističe da ne može da preboli gubitak nesuđene supruge.Volim je, umreću za njom. Na sahrani ću skočiti u grob za mojom Brankicom. Ubiću se jer ne znam kako da nastavim bez nje. Te poslednje noći me je tako čvrsto grlila u snu, govorila je da će roditi našeg sina. Toliko sam je čuvao, pazio, pokušavao sam da joj nadoknadim za sav bol koji je u životu pretrpela. Stalno sam se plašio da će onaj monstrum nešto da joj uradi i na kraju se najgore i dogodilo", neutešan je Dragan.

Privođen u policijuLAŽNO GA PRIJAVIO ZA PUCNJAVUIvanović kaže da je policija pre tri dana upala u njegovu kuću, privela ga i pretresla mu stan i automobil."Rekli su mi da je neko prethodne noći pucao na Vladicu u dvorištu njegove kuće. Istovremeno, Brankica, njen sin Marko i prijateljice privedeni su u policijsku stanicu u Petrovcu. Na kraju se ispostavilo da je Vladica sam pucao u vazduh samo da bi okrivio mene", rekao je Ivanović.

Predosetila smrtDRAGANE, URADIĆE NEŠTO, UBIĆE ME!Sneža, majka Dragana Ivanovića, ne prestaje da plače otkad je saznala za Brankičinu smrt."Ubio mi je snajku, zaklao ju je. Stalno ju je tukao. Plakala je i govorila mi: „Majko, nema mi života s njim“", rekla nam je neutešna baka Sneža. Ona kaže da je Brankica predosetila svoju smrt."Kad se Dragan vratio od nje, ispričao mi je da mu je Brankica rekla: „Dragane, biće nešto, osećam da će uraditi nešto, ubiće me“", kaže baka Sneža.

Tuga i bol roditelji ne mogu da prežale ćerku OTAC: ZADAVIO BIH GAZaklao mi je ćerku jedinicu! Pričao mi je da je ona ljubav njegovog života dok se nisu venčali i dobili dete. Ovim rukama bih ga sad zadavio da mogu. Otkinuo mi je iz grudi mezimicu, anđela kog sam mu davao da čuva i brine o njemu, plakao je juče Vitomir Paunović, Brankičin otac.Njena majka Desanka objašnjava da je Vladica Brankicu počeo da tuče već u drugoj godini braka."Godinama je to radio, a ona se plašila da nam priča o tome. U maju ove godine bila sam kod nje nekoliko dana. Tada ju je zaključao u sobu i tukao dva sata. Bila je sva modra. Unuk Marko ga je sprečio da je ne ubije. Prvo nju, pa mene jer je ušao i u moju sobu i krenuo da me davi. Marko me je spasao. To je bilo 17. maja, a već 29. morali smo da odemo iz kuće. Rekao je da idemo ili će nas sve pobiti", priča ožalošćena Desanka.Ona se s ćerkom poslednji put čula dan pre ubistva."Kazala mi je da je s njenim životom završeno i da će doći kod mene da mi sve ispriča. Onda je prekinula vezu. To su joj bile poslednje reči", priča Brankičina majka slomljena od bola.

(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track