ČIŠĆENJE TERENA U PREŠEVU: Hapšenje kriminalne grupe, palo njih 11!
Foto: Rojters Marko đurica

Akcija policije

ČIŠĆENJE TERENA U PREŠEVU: Hapšenje kriminalne grupe, palo njih 11!

Crna Hronika -
Selo Miratovac, sa srpske i Lojane sa makedonske strane granice, tranzitni su centri za trgovinu ljudima iz Afrike, Azije i Bliskog istoka

PREŠEVO - U Preševu i nekoliko susednih sela u toku je velika akcija „čišćenja terena“, u kojoj je do sada uhapšeno 11 pripadnika međunarodne kriminalne grupe. Izvor blizak akciji rekao je da je reč o kriminalnoj grupi koja se bavi trgovinom ljudima. U „čišćenju terena“ do sada je, na 11 lokacija, identifikovano i uhapšeno 11 pripadnika međunarodne kriminalne grupe iz Preševa i sela Miratovac, potvrdio je taj izvor televiziji.

Selo Miratovac, sa srpske i Lojane sa makedonske strane granice, tranzitni su centri za trgovinu ljudima iz Afrike, Azije i Bliskog istoka. Sa 2.777 stanovnika prema popisu iz 2002. godine, Miratovac je, posle Oraovice, najveće selo na teritoriji opštine Preševo.

Dok ovo javljamo akcija se nastavlja i u drugim selima koja gravitiraju granici sa Makedonijom ili su u blizini administrativne linije sa Kosovom. Akciju hapšenja realizuju pripadnici Policijske uprave (PU) Vranje, Bezbednosno informativne agencije (BIA) i Višeg javnog tužilaštva (VJT) iz Vranja.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track