CRNI GOLF OPET SEJE STRAH PO ČAČKU: Otmičari ponovo napali, pokušali da otmu još jednog dečaka
Foto: Kurir

Novi napad

CRNI GOLF OPET SEJE STRAH PO ČAČKU: Otmičari ponovo napali, pokušali da otmu još jednog dečaka

Crna Hronika -
Dok je jedan od dečaka prolazio pored vozila, otvorila su se vrata i nepoznati muškarac pokušao je da uhvati mališana, koji je trčeći, u panici, došao do škole i o svemu obavestio nastavnike. Slučaj je odmah prijavljen policiji

ČAČAK - Drama u Čačku se nastavlja - treći pokušaj otmice mališana dogodio se u četvrtak uveče, i to u blizini Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Ova vest o učenicima koji su bili meta zasad nepoznatih otmičara iz crnog „golfa 2“, odjeknula je u petak „kao bomba“ gradom na Moravi i praktično postala jedina tema među uplašenim roditeljima školaraca.

U međuvremenu, Osnovno javno tužilaštvo dalo je nalog policiji „da prikupi sve činjenice i da pronađe N. N. počinioce“.

Napasnici su i u četvrtak, kako su to posvedočili đaci OŠ „Vuk Karadžić“, bili u misterioznom - crnom „golfu“. Kako smo saznali, automobil koji poslednjih dana seje strah u Čačku, učenici su videli na poligonu, nedaleko od škole.

Dok je jedan od dečaka prolazio pored vozila, ispričao nam je jedan od đaka ove škole, otvorila su se vrata i nepoznati muškarac pokušao je da uhvati mališana, koji je trčeći, u panici, došao do škole i o svemu obavestio nastavnike. Slučaj je odmah prijavljen policiji, koja je obavila razgovor sa nekoliko učenika i njihovim roditeljima.

- Odmah smo pozvali policiju. Bili smo jako uplašeni i čak smo prebrojavali đake. Srećom, svi su bili na broju - rekao nam je direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Dragan Parezanović.

- Učenici su potom davali različite izjave, te da je auto bio na poligonu, drugi da su ga videli kod „Montane“. Policija je tražila da pregleda snimke sigurnosnih kamera, ali deo ka poligonu nije pokriven kamerama. Inspektori su u petak pozivali đake sa roditeljima na razgovore, kako bi se ustanovilo šta se tačno dogodilo, pišu Večernje novosti.

Ne znam šta da mislim o svemu, da li se radi o dečjoj mašti ili o ozbiljnoj stvari. Nismo želeli da ništa prepustimo slučaju, zato smo pozvali policiju.

Tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku Danilo Vujičić rekao je u petak da je od policije stigao izveštaj povodom prijava roditelja o pokušajima otmice njihove dece. Tužilaštvo je od organa reda zatražilo da se prikupe sve činjenice i da se N. N. počinioci pronađu.

- Ozbiljno smo shvatili ovaj problem, a posebno nakon što smo dobili prijave da je ovaj auto primećen pored mnogih škola - rekao je Vujičić.

- Policija je već saslušala jednu osobu, radi se o mladom fudbaleru, ali ne postoji ništa što bi ukazivalo da je on umešan u ovaj slučaj. Potraga se nastavlja, proveravaju se sva vozila koja odgovaraju opisu koja su dala deca. Mališani nisu zapamtili ceo registarski broj, već samo deo registracije.U petak su, inače, u svim čačanskim školama nastavnici upozorili učenike na ovu pojavu i savetovali ih da iz škole kućama idu u grupama, nikako sami.Bezbedno

Čačanska policija saopštila je da organi reda „brinu o bezbednoste sve dece i da nijedno dete nije ugroženo“.

- Uveravamo roditelje i decu da nema potrebe za širenjem panike i da policija intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti koje su dovele do stvaranja ove situacije - ističe se u saopštenju.

( Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track