ĆURUVIJINE UBICE PRETE LEGIJI: Ključni svedok na meti bivših pripadnika Državne bezbednosti!
Foto: Reuters

Podignuta optužnica

ĆURUVIJINE UBICE PRETE LEGIJI: Ključni svedok na meti bivših pripadnika Državne bezbednosti!

Crna Hronika -
Pretnje stižu od nekadašnjih pripadnika DB koji su bili logistička podrška u atentatu na Slavka Ćuruviju i još nekim zločinima, kao i od onih koji su u toj službi prikrivali zločine, kaže izvor

Posle podizanja optužnice za ubistvo Slavka Ćuruvije, ponovo stižu pretnje svedocima od bivših pripadnika Državne bezbednosti, koji su sada u državnim organima.

Prećeno je ponovo ključnim svedocima - Miloradu Ulemeku Legiji, tadašnjem komandantu JSO, i Milošu Simoviću, osuđenom pripadniku zemunskog klana. Pretnje su upućene i nekim pripadnicima DB koji su, takođe, svedočili ili vodili istragu protiv svojih kolega umešanih u ovaj zločin.

Leš Slavka Ćuruvije
Leš Slavka Ćuruvije

- Pretnje stižu od nekadašnjih pripadnika DB koji su bili logistička podrška u atentatu na Slavka Ćuruviju i još nekim zločinima, kao i od onih koji su u toj službi prikrivali zločine. Neki su i dalje u BIA, neki su u državnoj službi, pojedinim ministarstvima, a neki su u penziji, ali imaju uticaj - kaže izvor blizak istrazi.

Prete preko posrednika ili porukama na društvenim mrežama, koje razumeju oni kojima se preti.

- Pretnje su surove i upućene su i članovima porodice - kaže naš izvor.

Radomir Marković
Radomir Marković

Za ubistvo Slavka Ćuruvije (49) 11. aprila 1999. optuženi su tadašnji šef DB Radomir Marković (68), načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić (54), glavni inspektor u Drugoj upravi Ratko Romić (51) i pripadnik rezervnog sastava Miroslav Kurak (43).

Radonjić i Romić su u pritvoru od 13. januara, Marković je u zatvoru na izdržavanju kazne od 40 godina, a Kurak u bekstvu. Ulemeku, koji je imenovao ubice Ćuruvije, prećeno je više puta pošto se saznalo za njegova svedočenja u januaru 2014.

Mira Marković u Moskvi
Mira Marković u Moskvi

Mira Marković na vezi sa Ćuruvijinom ubicom Kurakom?!

Dragan Filipović Fića je u istrazi ubistva Ćuruvije bio pod sumnjama jer je bio zamenik načelnika Druge uprave DB. U toku istrage je otkriveno da on iz Šangaja, gde živi, posreduje u kontaktu između Mire Marković i Miroslava Kuraka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja