DEČJA IGRA SE ZAVRŠILA TRAGEDIJOM: Devojčica ranila sestru dedinom vazdušnom puškom
Foto: Marina Lopičić

Nepažnja

DEČJA IGRA SE ZAVRŠILA TRAGEDIJOM: Devojčica ranila sestru dedinom vazdušnom puškom

Crna Hronika -

BEOGRAD - Devojčica N. J. (7) prekjuče je tokom igre upucala iz dedine vazdušne puške svoju sestru od tetke L. Đ. (7), u beogradskom naselju Kumodraž!

N. J. (7) je sestru ranila hicem iz vazdušne puške N. J. (7) je sestru ranila hicem iz vazdušne puške. Detetu je jedan metak završio u ramenu, nakon čega je hitno prevezena u bolnicu u Tiršovoj i nalazi se van životne opasnosti, navodi "Alo".

Prema informacijama, deda D. S. (67) je najverovatnije hteo da očisti pušku koja je stara i nasleđena, pa ju je zato izneo i stavio u prostoriju gde su mu bile unuke.

- Deca su se u jednom trenutku domogla oružja. Po svemu sudeći, ni deda, ni devojčice nisu znali da se metak nalazi u cevi. Devojčice su bile okrenute jedna prema drugoj i prava je sreća da L. Đ. nije teže povređena - objašnjava naš izvor blizak celom slučaju i upozorava da, primera radi, dijabola može da prođe kroz očni kanal direktno u mozak.

Sedmogodišnja L. Đ. je primljena u Dečju bolnicu u Tiršovoj u svesnom stanju, gde će najverovatnije biti operisana kako bi joj bila izvađena dijabola i time sprečeno trovanje krvi.

Majka upucane devojčice B. Đ. je saslušana u policiji zbog incidenta koji se dogodio. Ona je rekla da nije bila kod kuće, ali da su joj ukućani preneli da se radi o dečjoj igri. Izjavu inspektorima dala je i majka devojčice N. J., koja je upucala sestru od tetke ponovivši istu priču. Najpotresnije je ipak u razgovu sa policijom reagovao deda, koji je tvrdio da ih je uvek dobro čuvao, te da sebi nikada neće oprostiti zbog incidenta koji se dogodio.

Deda živi za unuke

- Naš komišija živi za unuke od svojih ćerki i jedva čeka da mu dođu u posetu. Neposredno pre nesreće, dok su devojčice bile kod komšija, deda se u obližnjoj kafani hvalio kako ima najbolje unuke. Nažalost, dovoljan je trenutak nepažnje odraslih da dođe do ovakvog incidenta - kaže jedan od komšija dede D. S.

Oduzeta puška

Inspektori su D. S. (67) oduzeli pušku i poslali na veštačenje. Ono bi trebalo da da konačne odgovore na pitanja da li je iz nje pucano, da li je u pitanju vazdušna ili malokalibarska puška, kao i koliko dugo je u ilegalnom posedu D. S..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track