DETALJI IZ ŽIVOTA TAKSISTE RANJENOG U JERKOVIĆU: Dobio četiri godine robije zbog ubistva!
Foto: Dragan Kadić

DETALJI IZ ŽIVOTA TAKSISTE RANJENOG U JERKOVIĆU: Dobio četiri godine robije zbog ubistva!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Taksista "Naksis taksija" Dragan Stepanović (59), koji je pre dva dana ranjen u pucnjavi u naselju Braća Jerković, pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora, jer je u avgustu 2014. godine ubio Željka Sarića na Dorćolu nakon svađe oko taksi računa.

Apelacioni sud je potvrdio presudu kojom je Strepanović zimus osuđen zbog krivičnog dela "ubistvo na mah" i nedozvoljenog nošenja oružja, s obzirom da je imao dozvolu za držanje oružja, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Stepanović je osuđen jer je 21. avgusta 2014. godine Sarića ubio na mah, budući da je, kako se navodi u presudi, bez svoje krivice bio doveden u jaku razdraženost Sarićevim napadom, nakon svađe oko taksi računa koji je pokojni trebalo da plati za drugaricu.

Sarićeva drugarica je došla do kafića "Popara" na Dorćolu i pozvala ga da izađe i plati taksi račun za njenu vožžnju, nakon čega je došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između taksiste i Sarića.

Sarić je, kako se navodi u presudi, priššao taksiju dok je Stepanović sedeo na vozačkom mestu i višše puta ga udario u glavu nanevši mu laku telesnu povredu, a zatim je pokuššao da ga izvuče iz vozila, dok je Stepanović stiskao taster za pomoć taksi udružženju.

Nakon toga, Sarić je sa suvozačke strane udario rukom u taksi tablu tog vozila koja je odletela nedaleko od vozila i vratio se do vozačeve strane vozila, kada je Stepanović uzeo revolver, "koji je pomenutog dana neovlašćeno nosio, za čije držžanje je imao odobrenje nadležžnog organa", izašao iz vozila i ispalio dva projektila.

Jedan hitac je pogodio zadnja leva vrata vozila, a drugi Sarića u predelu grudi nanevšši mu prostrelnu ranu grudnog košša, usled čega je preminuo na licu mesta.

Stepanović je, kako su javili mediji, pre dva dana upucan u obe noge u naselju Braće Jerković, nakon čega je hospitalizovan.

Na njega je iz pištolja pucao za sada nepoznati napadač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja