DEVOJČICA (14) IZGORELA U KONTEJNERU: Držala dva šteneta u rukama i zaglavila se među rešetkama!
Foto: Profimedia

Velika tragedija u Modriči

DEVOJČICA (14) IZGORELA U KONTEJNERU: Držala dva šteneta u rukama i zaglavila se među rešetkama!

Crna Hronika -
Umrla je u stršnim mukama, zaglavljena u rešetkama prozora držeći u rukama dva mala kučeta - priča kroz suze Kada, strina nesrećne devojčice

U kontejneru u kojem je živelo troje romske dece u mestu Modriča u Republici Srpskoj izgorela je devojčica Kadira Aljić (14). Do požara je došlo oko jedan čas iz ponoći pošto su oni zaspali a nisu ugasili sveću koja se, navodno, prevrnula i zapalila jorgan na kome su deca ležala.

Njihova majka Ema Okanović nije bila sa njima jer je otišla za Bajram u posetu svojoj majci u Zelinju kod Gradačca, a otac im je umro pre tri godine.- Probudila me je strašna vrućina, počeo je da me guši dim, okrenuo sam se i video plamen tamo gde je ležala Kadira. Razvalio sam rešetke na prozoru i sestru Hatu (9) izbacio napolje. Tada sam i ja izašao i pozvao Kadiru. Ona je bila veća od nas i nisam je mogao nikako izvući kroz rešetke. Ostala je zaglavljena u reštekama od prozora i tako izgorela - priča mali heroj Ragib Aljić (13), koji je bar jednu sestru spasao sigurne smrti.

Poziv za pomoć malih Aljića prvi su čuli stric Sabir i strina Kada Ferhatović. Oni su odmah potrčali da pomognu, ali je bilo kasno.- Čuli smo zapomaganje Kadire. Svi smo poleteli prema kontejneru, međutim bilo je kasno jer je plamen zahvatio celi kontejner. Umrla je u strašnim mukama, zaglavljena u rešetkama prozora držeći u rukama dva mala kučeta - riča kroz suze strina Kada.

Pre tri godine takođe na Bajram im je umro otac, a kako kažu komšije, Aljići u ovom kontejneru žive 17 godina bez vode i struje.- Oni su puka sirotinja. Molim sve ljude koji mogu da pomognu ovoj deci jer šta je tragedija ako ovo nije - apeluje stric Sabir Ferhatović.(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track