Pregovarači na licu mesta

(KURIR TV) KRAJ DRAME U MLADENOVCU: Policajci prišli mladiću s leđa i odvukli ga na bezbedno!

Crna Hronika -

MLADENOVAC - Policija je večeras sklonila Dušana R. (28) sa krova jedne zgrade u centru Mladenovca, koji je nekoliko sati pretio da će skočiti i izvršiti samoubistvo. On je na vrhu zgrade sedeo oko tri sata i pretio da će skočiti, prenose beogradski mediji, jer je ostao bez posla.

Mladić je sve vreme pričao mobilnim telefonom, a u jednom trenutku iza njegovih leđa pojavile su se četiri osobe, pripadnici policije, koji su ga uhvatili, a zatim je Dušan R. odveden na kliniku Laza Lazarević.

Na mesto incidenta je došao i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, koji je na zahtev Dušana R. razgovovarao sa njim.

- Bitno je da se sve dobro završilo, a sada svi idemo kućama da se zagrejemo. Ovo je i mene lično potreslo, jer poznajem i Dragana i njegovu porodicu, kratko je za Kurir rekao Glišić.

Dušan R. (1988) je pretio da će skočiti sa vrha zgrade u Ulici Janka Katića u Mladenovcu. Reč jo bivšem radniku Elektrodistribucije Beograd (EDB), koji je odlučio na ovakav korak jer je pre nekoliko dana dobio otkaz na poslu.

Veliki broj građana okupio se isped zgrade, a na teren je izašla policija, vatrogasci i Hitna pomoć. Policija je novinarima zabranila pristup i snimanje i fotografisanje, i saopštila da ne smeju da fotografišu.

Mladić, kako javljaju reporteri sa lica mesta, je pokušao nešto da poruči okupljenima. Požalio se da je dobio otkaz još pre četiri godine u Elektrodistribuciji Beograd i da je bilo govora o tome da bude vraćen na posao.

Sa njim su razgovarali trojica muškaraca koji su mu, kako se može čuti na licu mesta, kolege s posla.

Okupljeni pričaju da je D. R. ostao bez oca, a da je pred zgradom i njegova majka.

Foto: Aleksandar Bećić
Foto: Aleksandar Bećić

Na licu mesta su i čelnici EDB-a.

U EDB-u su potvrdili da je mladić njihov bivši radnik, ali kažu da ne znaju koji su njegovi motivi da se popne na zgradu. On je u tom preduzeću radio 2012. godine kao omladinac, a pošto nije zadovoljio kriterijume dobio je otkaz. Međutim, pre oko mesec dana on se požalio da je odluka o otkazu bila neosnovana i mladenovački EDB razmatrao je mogućnosti da ga ponovo angažuje.

Foto: Kurir/Aleksandar Bećić
Foto: Kurir/Aleksandar Bećić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track