DVOSTRUKO UBISTVO U MOLU: Srbija traži izručenje Baneta Jovanovića Safeta
Foto: Saša Urošev

Nemcima predat zahtev

DVOSTRUKO UBISTVO U MOLU: Srbija traži izručenje Baneta Jovanovića Safeta

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ministarstvo pravde Srbije pokrenulo je postupak za izručenje osunmjičenog za dvostruko ubistvo u Molu i Bečeju Baneta Jovanovića (49), koji je uhapšen u Nemackoj početkom protekle sedmice po srpskoj poternici, rečeno je u tom ministarstvu.

Pre dva dana smo od Interpola Beograd zvanično obaveštani o hapšenju osumnjičenog i tražili smo produžetak ekstradiciong pritvora, kako bi se prevela sva dokumentacija o tom slučaju, precizirali su u ministarstvu.

Zahtev za izručenje i dokumentacija biće prosleđeni nemačkim pravosudnim organima koji treba da odluče o ekstradiciji.

Jovanović se osumnjiči da je 20. marta u Molu iz vatrenog oružja ubio Matiju Petrovića Bobana (28), ranio njegovu suprugu Renatu (31), njihovog sina (11) i snaju Natašu Sunomar (23).

Pre toga u Bečeju je ranio svoju bivšu nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29), koja je od posledica ranjavanja preminula u subotu.

Ranjen je i njen stanodavac Joža Imre (70).

Jovanović, koji je živeo u Molu u opštini Ada na severu Banata, je ubrzo uspeo da pobegne iz Srbije u Mađarsku, dok je policija iz Kikinde uhapsila dva muškaraca iz Horgoša, osumnjičene da su mu pomogli u bekstvu, preneli su beogradski mediji.

Mediji su naveli i da su po nalogu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića suspendovani su rukovodioci Policijske stanice u Adi, koji su se družili sa osumnjičenim Jovanovićem, kao i šef dežurne službe PU Kikinda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja