EKSPLOZIJA U TETOVU: Kašikarom na sedište Alija Ahmetija, povređeno dete
Foto: Thinkstock

Građani uznemireni

EKSPLOZIJA U TETOVU: Kašikarom na sedište Alija Ahmetija, povređeno dete

Crna Hronika -
Dete se nalazilo blizu mesta eksplozije, a u sedištu DUI-ja, koji zajedno sa makedonskom VMRO DPMNE čini vladajuću koaliciju na državnom nivou, u trenutku eksplozije nalazio se samo jedan čuvar, ali on nije povređen

SKOPLJE - Od eksplozije bombe koja je eksplodirala u Maloj Rečici kod Tetova, u blizini sedišta najveće albanske partije u Makedoniji - Demokratske unije za integraciju (DUI), čiji je lider Ali Ahmeti, povređeno je jedno dete, objavili su danas makedonski mediji.

Dete se nalazilo blizu mesta eksplozije, a u sedištu DUI-ja, koji zajedno sa makedonskom VMRO DPMNE čini vladajuću koaliciju na državnom nivou, u trenutku eksplozije nalazio se samo jedan čuvar, ali on nije povređen.

Jedno dete iz komšiluka dobilo lakše povrede tako što je zbog straha od detonacije pala niz kućne stepenice.

Eksplozija se dogodila sinoć oko 21.30 časova. Prema nezvaničnim informacijama koje su mediji dobili od očevidaca, na sedište DUI-ja su bombu "kašikaru" bacila dva nepoznata lica sa motora u pokretu.

Ali Ahmeti se u toku međuetničkih sukoba u Makedoniji 2001. godine nalazio na čelu Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), a posle završetka sukoba i Ohridskog sporazuma, našao se na čelu partije Demokratska unija za integraciju (DUI), koja godinama unazad učestvuje u državnoj vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track