ESTRADA U PANICI: Uhapšen Đanijev kum zbog prodaje droge! FOTO DOKAZ bahanalija sa pevačima
Foto: FB Printscreen

Hvali se na društvenim mrežama

ESTRADA U PANICI: Uhapšen Đanijev kum zbog prodaje droge! FOTO DOKAZ bahanalija sa pevačima

Crna Hronika -

Organizovana kriminalna grupa iz Resnika proizvodila ogromne količine narkotika, ne trudeći se da prikrije enormno bogatstvo, kojim su se rasipali

BEOGRAD - Nenad Stanković (46), Tijana Stanković (24), Aleksandar Mandić (30), Mario C. (35) i Savo P. (30) uhapšeni su u spektakularnoj akciji beogradske policije koja je izvedena u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, kada je otkrivena prva laboratorija za proizvodnju ekstazija u našoj zemlji.U ovoj akciji policija je zaplenila 96.000 tableta ekstazija, u gradskom žargonu zvanih „ekseri“, teških 42 kilograma, kao i još 10 kilograma ekstazija spremljenog za tabletiranje, 80 kilograma mikrokristalne celuloze za proizvodnju tog narkotika i 840 grama marihuane.

Porodični biznis- Služba za borbu protiv organizovanog kriminala već neko vreme intenzivno radi na suzbijanju krijumčarenja i distribucije narkotika i u ovoj akciji uhapšena je petočlana kriminalna grupa, koja je u svom posedu imala 52 kilograma ekstazija i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju ove droge - istakao je u obraćanju ministar policije Nebojša Stefanović.

Kako Kurir nezvanično saznaje, ekstazi su proizvodili Stanković, njegova ćerka Tijana i komšija Mandić, dok su dvojica uhapšenih mladića kupci, to jest dalji distributeri narkotika. Stanković je inače lokalni tapetar i kum poznatog pevača Radiše Trajkovića Đanija.

- Policija je duže vreme pratila ovu organizovanu grupu. Nakon opservacije, preko kontakata Marija C. i Save P. došli su do proizvođača narkotika. Ispostavilo se da je organizator grupe Nenad Stanković, a da je laboratorija, inače smeštena u nedovršenom objektu u Resniku, u potpunosti opremljena - objašnjava naš sagovornik upućen u slučaj.

Prema njegovim rečima, uhapšena petorka se tereti da je duže vreme proizvodila ekstazi u obliku tableta sa različitim utisnutim simbolima i oblicima i distribuirala ih kupcima u Srbiji.

- Tablete ekstazija su najčešće bile u obliku srca i roze boje. Praćenjem njihovog rada utvrđeno je da se droga u najvećoj meri spremala i slala kupcima na teritoriji Vojvodine - kaže naš izvor i dodaje da su na proveri i pojedine starlete bliske političarima, a za koje se sumnja da su u vezi s dilerima iz Resnika.

Veze s Emom LapinUhapšenima se na teret stavljaju krivična dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Prilikom hapšenja zaplenjena je kompletna laboratorija za proizvodnju sintetičkih narkotika - mašina za tabletiranje, aparatura za pripremu smese, mešalica i ostala oprema. Interesantno je da je pevačica i starleta Ema Lapin uhapšena pre samo nekoliko dana. Kako je i kod nje i kod Stankovića otkrivena marihuana, ispituje se da li su možda ove dve velike zaplene povezane - objašnjava naš izvor.Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će u zakonskom roku, uz krivične prijave, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Samo bahato

SVIMA BOLI OČIKurir je došao u posed fotografija uhapšenog Nenada Stankovića na kojima pozira u izrazito bahatim pozama, ne trudeći se da sakrije da poseduje veliko bogatstvo. Takođe, na brojnim fotografijama on pozira s poznatim ličnostima, među kojima su najčešće pevač narodne muzike Radiša Trajković Đani i Gagi Đogani. Zanimljivo je da je Đani kum uhapšenog, a vest ga je zatekla u Veneciji.- Krstio sam Nenadovu ćerku. Verujte da ništa nisam znao, šokiran sam! Viđamo se na kafi jednom u pet meseci. Moj sin je venčani kum njegove ćerke. Što manje znam, manje me boli glava, a nisam znao čime se bavi - kaže Đani.

Ministar policijeNEĆEMO STATI OVDEMinistar Nebojša Stefanović naglasio je da je ovo prva ovakva laboratorija i veliki udarac onima koji proizvode sintetičku drogu i distribuiraju je deci na ulicama.- Ovakva akcija mora da se nastavi svakodnevno zato što policija neće stati u obračunu sa narko-dilerima - poručio je Stefanović.

Najveća laboratorija u EvropiZARUBICA KRALJ AMFETAMINAU februaru 2003. beogradska policija otkrila je najveću laboratoriju ekstazija u Evropi, koja je bila smeštena u Staroj Pazovi, i uhapsila doktora Milana Zarubicu, koji je bio organizator grupe. Tom prilikom zaplenjeno je više od dva miliona tableta, a fabrika „Lenal farm“ proizvela je narkotike u vrednosti od 50 miliona evra. Sumnjičio se da je tokom izdržavanja jedanaestogodišnje kazne zbog proizvodnje amfetamina iz zatvora nastavio da se bavi proizvodnjom opijata.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ĐANIJEV SNIMAK POKIDAO: Kada vidite kako on imitira ŠAKA, uhvatićete se za stomak! VRHUNSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track