FILMSKA PLJAČKA U KANU: Pink panteri pobegli s nakitom vrednim 17,5 miliona evra!
Foto: Profimedia

Za pet minuta ojadili juvelirnicu

FILMSKA PLJAČKA U KANU: Pink panteri pobegli s nakitom vrednim 17,5 miliona evra!

Crna Hronika -
Četvorica članova međunarodne bande za pet minuta ispraznili zlataru „Kartije“ na Kroazeti i pobegli „mercedesom“

KAN - Četvorica članova ozloglašene međunarodne kriminalne bande „Pink Panter“ opljačkali su zlataru „Kartije“ u Kanu i odneli nakit i satove u vrednosti od oko 17,5 miliona evra! Policija je preuzela snimke sigurnosnih kamera i traga za pljačkašima.Spektakularna pljačka odigrala se za samo pet minuta, i to na samo dva dana do početka filmskog festivala u Kanu.- Jedan od pljačkaša nosio je masku starca i bio je naoružan pištoljem. Upao je u juvelirnicu na Kroazeti, čuvenoj kanskoj plaži, i otvorio vrata dvojici saučesnika, koji su imali marame preko lica. Njihov saučesnik stajao je ispred ulaza i čuvao stražu - prenose francuski mediji.

Satovi ispadali po uliciU trenutku pljačke u zlatari bila su dva radnika i jedan kupac.- Radnicima i kupcu navodno su rekli da legnu na pod i da se ne pomeraju. Razbojnici su potom zgrabili skupoceni nakit i satove i potrpali ih u torbe. Bili su u žurbi kako bi se što pre domogli plena i pobegli pre dolaska policije. U toj jurnjavi, dok su trčali iz juvelirnice, nekoliko satova ispalo im je na trotoar - navode mediji.Pljačkaši su otrčali do „mercedesa“ i pobegli.- Zapaljeni automobil ubrzo je pronađen u drugom delu grada. Istragom je utvrđeno da je „mercedes“ ukraden u martu ove godine - prenose mediji.Satovi, koji su ispali razbojnicima, vraćeni su vlasniku, a policija na osnovu snimaka sigurnosnih kamera pokušava da utvrdi identitet osumnjičenih.

Luksuzne prodavniceNa Kroazeti u Kanu nalazi se oko 70 luksuznih prodavnica i zasad nije utvrđeno da li je spektakularna filmska pljačka namerno planirana nekoliko dana uoči početka Filmskog festivala u Kanu.- Specijalno zbog festivala u draguljarnicama se izlažu neki od najboljih komada nakita kako bi ih filmske zvezde „prošetale“ crvenim tepihom ili na ekstravagantnim banketima prilikom projekcijom filmova - prenose francuski mediji.

ŠTA SU PLJAČKALI- april 2015 - „pink panteri“ su, kako se sumnja, tokom uskršnjih praznika opljačkali trezor u centru Londona i odneli nakit vredan oko 60 miliona funti. Banditi su ušetali u zgradu obučeni u radnike i odneli nakit iz 72 sefa.- mart 2004 - „pink panteri“ opljačkali su draguljarnicu „Supre-dijamant kutur de Maki“ u elitnom tokijskom kvartu Ginzi i ukrali dijamante vredne 32 miliona evra. Među plenom je bila i ogrlica „kontesa de vandom“ sa 116 dijamanata.- februar 2013 - osmorica naoružanih pljačkaša izleteli su na pistu briselskog aerodroma „Zaventem“ i presreli kombi za transport, čiji su radnici utovarivali pošiljku dijamanata u avion. Pljačka je trajala samo tri minuta, a razbojnici su odneli dijamante vredne 37 miliona evra.

Na metiISTA ZLATARA VEĆ PLJAČKANA„Kartijeova“ juvelirnica našla se na meti razbojnika i u julu 2013. Tad je iz zlatare ukraden nakit vredan oko 140 miliona dolara, a sumnjalo se da je Bosanac Milan Poparić, član bande „Pink Panter“, bio organizator ove pljačke. Zanimljivo je i to što je Poparić pobegao iz švajcarskog zatvora samo nekoliko dana pre razbojništva.

BandaI SRBI „PINK PANTERI“- međunarodna grupa pljačkaša, uglavnom s prostora bivše SFRJ- ime je dobila po čuvenom filmu o inspektoru Kluzou- grupa ima između 200 i 500 članova- izveli su više od 150 krađa i odneli nakit vredan 400 miliona evra- Odgovorni su za pljačke u Dubaiju, Švajcarskoj, Japanu, Francuskoj, Lihtenštajnu, Nemačkoj, Luksemburgu, Španiji i Monaku- Zvaničnici Interpola smatraju da je banda „Pink Panter“ mreža kriminalaca bez čvrsto uređene hijerarhije. Oni tvrde da su njihovi članovi odgovorni za brojne oružane pljačke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track