(FOTO) BALETANKE, SANDALE, CIPELE: Evo šta su sve srpski carinici zaplenili u Šimanovcima i Bloku 70
Foto: CARINA INFO

Dubinske kontrole

(FOTO) BALETANKE, SANDALE, CIPELE: Evo šta su sve srpski carinici zaplenili u Šimanovcima i Bloku 70

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinski službenici su u prethodna dva dana u dubinskim kontrolama otkrili i zadržali veliku količinu uglavnom tekstilne robe i obuće, zbog nepostojanja prateće dokumentacije ili zbog povrede prava intelektualne svojine.

Na parkingu u blizini kineskog tržnog centra u Beogradu, 11. maja, radi kontrole zaustavljen je teretni kombi beogradskih registarskih oznaka, saopštila je Uprava carina.

Foto: Carina
Foto: Carina

Kako se na licu mesta nije mogla izvršiti detaljna kontrola, kombi sa robom je sproveden do carinskog referata Bežanijska kosa, gde je utvrđeno da se radi o robi trgovačkog karaktera, stranog porekla, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Zadržano je preko 1.200 pari obuće, baletanki, sandala, cipela, patika, ženskih kratkih čizama i uzoraka obuće. Zbog velike vrednosti zaplenjene robe zadržanje i kombi kojim je roba transportovana.

Foto: Carina
Foto: Carina

Dan ranije je na naplatnoj rampi kod Šimanovaca zaustavljen teretni kombi beogradskih registarskih oznaka koji se kretao iz pravca Beograda. Vozač je carinicima rekao da prevozi tekstilnu robu za koju ne poseduje nikakvu prateću dokumantaciju. Detaljna kontrola je kao i u prethodnom slučaju izvršena na Bežanijskoj kosi i tom prilikom je pronađeno preko 1.200 muških i žesnkih košulja, više od 1.100 muških i ženskih majica i preko 110 bermuda različitih robnih marki (Polo, Armani, Guči, Dsquard, Boš, Tommy Hilfiger, Levis, Philip Plein, Chanel, Kenzo...).

I u ovom slučaju je do okončanja pokrenutog prekršajnog postupka zadržano i vozilo.Tokom tog istog dana su kod mesta Bogutovac na magistralnom putu Raška-Kraljevo carinski službenici izvršili tri detaljne kontrole i zadržali veliku količinu tekstilne robe za koju se sumnja da povređuje neko od prava intelektualne svojine.

Foto: Carina
Foto: Carina

Najpre su u autobusu novopazarskih registarskih oznaka,pronađene tri velike crne kese u kojima je bilo preko 100 kompleta trenerki, donjih delova trenerki i majica sa oznakom Nike i Adidas.Nešto kasnije je na istom mestu detaljno kontrolisano i vozilo kurirske službe šabačkih registarskih oznaka u kome je pronađeno 125 kompleta trenerki Adidas, Nike, Armani i 12 pari patika Philipp Plein i Dsquard.Nakon toga je u još jednom vozilu kurirske službe novopazarskih registarskih oznaka otkriveno 220 pari farmerki Tommy Hilfiger, Armani i Levis, 90 majica i 60 donjih delova trenerki Nike, navodi se u saopštenju.

(Tanjug/Foto: Carina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track