(FOTO) KAKAV ULOV SRPSKE CARINE, LOVA DO KROVA: Zaplenili municiju, zlato, stari novac i parfeme!
Foto: Carina Srbije

Pokušaj šverca na prelazima Bački Breg, Gradina, Kelebija i Horgoš

(FOTO) KAKAV ULOV SRPSKE CARINE, LOVA DO KROVA: Zaplenili municiju, zlato, stari novac i parfeme!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinski službenici su tokom vikenda na graničnim prelazima Bački Breg, Gradina, Kelebija i Horgoš otkrili više pokušaja krijumčarenja različite robe, uključujući municiju, zlato, stari novac i parfeme.

Foto: Carina
Foto: Carina

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Bački Breg 10. marta 2017. godine zaplenjeno je 250 patrona lovačke municije.Municija rotvajl kalibra 12mm upakovana u deset originalnih kutija, pronađena je u jednoj od torbi-pošiljaka prilikom detaljne kontrole prtljaga i putnika autobusa domaćih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Beč-Loznica.

Foto: Carina
Foto: Carina

Vozač, koji je prethodno rekao da nema ništa da prijavi, u izjavi je naveo da nije bio upoznat sa sadržajem pošiljke, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Na graničnom prelazu Gradina je istog dana prilikom izlazne kontrole zaplenjeno devet zlatnih pločica (Islamski dinar), čija je vrednost procenjena na oko 7.000 evra.Zlatne pločice su pokušali da prokrijumčare dvojica turskih državljana, koji su putovali automobilom "pežo 308" nemačkih registarskih oznaka.Obojica putnika su negirali da imaju bilo šta da prijave, mada ih je carinik posebno pitao za novac i za zlato.Detaljnom kontrolom je između prednjih i zadnjih sedišta ispod torbi sa hranom i drugim prtljagom pronađen sef u kojem su bile pomenute zlatne pločice.

Foto: Carina
Foto: Carina

Kako vrednost neprijavljene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, privremeno je zadržan i automobil, te tako vrednost ovog prekršaja dostiže gotovo 13.000 evra.Na graničnom prelazu Kelebija je 11. marta 2017. godine zaplenjeno 348 novčanica u apoenima od po 100 dinara iz perioda Kraljevine Jugoslavije.Prilikom detaljne kontrole prtljaga i putnika autobusa beogradskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Beograd-Amsterdam, u torbi 36-godišnjeg Valjevca pronađeno je 177 novčanica koje je 1929. godine izdala Narodna banka Kraljevine Jugoslavije i 171 novčanica Srpske narodne banke iz 1941. godine.

Na graničnom prelazu Horgoš je 12. marta 2017. godine prilikom izlazne kontrole zaplenjeno 936 parfema i tolatenih voda u tester-pakovanjima.Oko desetak vrsta različitih parfema poznatih robnih marki prada, lankom, versaće, dior, bulgari, hugo Bos i D&G bilo je sakriveno u ostavi za hranu, pregradi iznad sedišta i u prostoru za prtljag putnika autobusa domaćih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Zrenjanin-Nitra u Slovačkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track