(FOTO) PREŠEVO: U vozu otkrivena 22 emigranta, među njima 7 dece
Foto: Carina

Sprečen ilegalni prelazak

(FOTO) PREŠEVO: U vozu otkrivena 22 emigranta, među njima 7 dece

Crna Hronika -
Radi se o većoj grupi državljana Avganistana, među kojima se nalazio i jedan Sirijac

Zajedničkom akcijom carinika i policije na železničkoj stanici u Preševu, u ranim jutarnjim časovima, sprečen je prelazak 22 ilegalna emigranata, koji su otkriveni u vozu na liniji Grčka-Mađarska.

Radi se o većoj grupi državljana Avganistana, među kojima se nalazio i jedan Sirijac. Ono što ovu grupu razlikuje od onih koje su carinici do sada otkrivali je veliki broj dece: njih čak sedmoro, od kojih je najmlađe tromesečna beba, navodi se u saopštenju.

Kako carinici u poslednje vreme na ovom graničnom prelazu često otkrivaju, pa samim tim i sprečavaju pokušaje ilegalnog prelaska granice, i ovoga puta su odlučili da voz prekontrolišu aparatom za merenje koncentracije ugljen dioksida.

U prvom vagonu nalazila se kamionska prikolica u kojoj su carinici zatekli jedanaestoro ljudi, među kojima je bilo i šestoro dece, jedna žena i dve bebe. Zbog toga što je prikolica imala austrijske registarske oznake, pretpostavlja se da su želeli da stignu u tu zemlju.

Pregledom još dva vagona na koje su bili natovareni prazni robni kontejneri, otkriveno je još 11 osoba, među kojima se takođe nalazila jedna žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track