GAS IH ZAMALO UBIO: Eksplozija spržila švercere cigareta
Foto: Denis čekovi

Petorica muškaraca teško povređena

GAS IH ZAMALO UBIO: Eksplozija spržila švercere cigareta

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila u hali servisa za popravku kamiona, kada su petorica povređenih pretovarala veliku količinu cigareta bez markica iz kamiona u cisternu

ČAČAK - Trojica Novopazaraca i dvojica Čačana bukvalno su sprženi u eksploziji koja je izbila dok su pod okriljem noći pretovarali veću količinu cigareta bez akciznih markica iz kamiona u cisternu. Policija za sada nije saopštila njihov identitet.Eksplozija se dogodila pola sata iza ponoći u hali servisa za popravku kamiona, koji se nalazi neposredno iznad hipodroma u Preljini. Vlasnik hale je Bora Skanija, kako ga Čačani zovu, i on nije među povređenima. On se juče nije javljao na svoj mobilni.Prema prvim informacija, eksploziju je izazvao komprimovani gas iz cisterne koji su petorica muškaraca nepažnjom aktivirali.Prebačeni u Beograd- Sva petorica su zadobila povrede opasne po život. Četvorica su iste noći hitno prevezena u Beograd, na plastičnu hirurgiju. Jedan je ostao na odeljenju intenzivne nege jer je njegovo zdravstveno stanje takvo da je transport bio nemoguć. Njemu je sprženo oko 80 odsto kože - kažu lekari čačanske bolnice.

Probudila ga stravična detonacija... Komšija Mladen Ilić
Probudila ga stravična detonacija... Komšija Mladen Ilić

Radionica za popravku kamiona u Preljini udaljena je više stotina metara od prvih kuća, međutim, detonacija je na noge digla i meštane koji žive nekoliko kilometara dalje.- Eksplozija je bila stravična, sva su se stakla na kući tresla. Srećom, ništa nam nije stradalo. Poskakali smo iz kreveta, a onda iz pravca servisa videli plamen - priča meštanin Mladen Ilić.Otac mu čuveni švercerOn dodaje da je servis ponekad radio noću, ali da prvi put čuje da su se u njemu pretovarale cigarete.Kako smo se uverili na mestu nesreće, detonacija je u prečniku od najmanje 50 metara zbrisala lišće s okolnog drveća, a staklo sa prozora i vrata servisa ostali su rasuti po livadi. Unutar hale bilo je razbacano mnogo cigareta. Cisterna nije eksplodirala, a netaknuta je i prikolica šlepera.- Pretpostavlja se da je varnica zapalila komprimovani gas koji svaka prazna cisterna ima. Inače, otac jednog od povređenih Novopazaraca je čuveni švercer cigaretama. Njemu policija već duže vreme ne može da stane na put, a već im je nekoliko puta umakao - rekao nam je izvor iz istrage.

LudostKRIO SE OD POLICIJE, SAD JE U KRITIČNOM STANJUJedan od petorice krijumčara je nakon eksplozije pokušao da se sakrije od policije i Hitne pomoći, pa je duže od ostalih bio u hali zahvaćenoj plamenom. Kako saznajemo, on se kasnije sam prijavio u bolnicu, a reč je o muškarcu koji je zadobio najveće opekotine, zbog čega je njegovo zdravstveno stanje najkritičnije. Upravo iz tog razloga on nije prevezen u Beograd sa ostalima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track