GORAN PERČEVIĆ ZA KURIR: O meni pišu gore nego o Bin Ladenu
Foto: Tanjug

Dan pre raspisivanja poternice

GORAN PERČEVIĆ ZA KURIR: O meni pišu gore nego o Bin Ladenu

Crna Hronika -

Vlasnik Interkomerca je rekao da je za sve zajmove uredno davao garancije i da je izmirio poreski dug. Ne znam zašto me mediji doživljavaju samo kroz prizmu negativnog, a imali bi mnogo štošta pozitivnog da vide u poslovanju mojih kompanija

BEOGRAD - Dan uoči raspisivanja poternice, vlasnik „Interkomerca“ Goran Perčević negirao je za Kurir da je nezakonito dobijao bankarske kredite, tvrdeći da je poreski dug prema državi u potpunosti izmirio.- Policija me nije ispitivala o bilo kakvim zloupotrebama u vezi sa dobijanjem kredita jer nema razloga. Sve zajmove sam dobijao u skladu s procedurama banaka i za njih uvek davao odgovarajuće garancije. Sve sam ih uredno servisirao do kraja prošle godine, kad su nastali problemi - izjavio je Perčević.

On ističe da državi više ni dinara ne duguje po osnovu poreza i doprinosa, već je i u pretplati.

Policija me nije ispitivala

Dugovanja prema bankama koja iznose 87 miliona evra reprogramirao sam jer su poverioci pristali na unapred pripremljeni plan reorganizacije. Bankarski dug je rezultat investicija u proizvodnju, pre svega u poljoprivredu. Benefiti tih ulaganja počinju da daju rezultate, pa tako „Koteks“ već uveliko izvozi meso i proizvode od mesa u Rusiju, zemlje regiona i EU. Pored toga, uložio sam novac i u fabriku sira, briketa i začina, tako da će svaki cent kredita biti isplaćen iz proizvodnje. To znaju i moji poverioci, koji su mi omogućili da u grejs periodu od deset godina plaćam znatno niže kamate - navodi Perčević.

Nisam odavno u politici

Na konstataciju da policija već pola godine vodi istragu u vezi sa zloupotrebama u bankama, o čemu su izveštavali i mediji, Perčević odgovara da mediji prave afere i tamo gde ih nema.- O meni je izašlo više negativnih tekstova nego o Bin Ladenu. Ne znam zašto me mediji doživljavaju samo kroz prizmu negativnog, a imali bi mnogo štošta pozitivnog da vide u poslovanju mojih kompanija. Upravo razgovaram sa predstavnicima nekoliko ruskih kompanija, a „Koteks“ će biti veliki izvoznik na to tržište - rekao je Perčević i negirao da mu u poslu pomaže vrh SPS, čiji je visoki funkcioner nekad bio.- Ma, molim vas, pa ja u politici nisam davno. SPS s mojim poslovima nema ništa. Oni niti su mi ranije pomagali, niti to sad rade. Više sam ja njima ranije pomagao - rekao je Perčević.

Ko je Goran Perčević

Diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, smer međunarodno pravo- Karijeru je započeo kao asistent na Pravnom fakultetu- U politiku je ušao posle Osme sednice Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije- Osnivač i predsednik Mladih socijalista Srbije- Bio i potpredsednik SPS, kao i član IO GO SPS- Iz partije izašao 2006. jer nije bio zadovoljan statusom- Kao direktor i vlasnik vodi nekad državnu firmu „Interkomerc“- Maja 2012. godine Privredna komora Beograda proglasila ga je za poslovnu ličnost godine- Februara 2013. Vlada ga postavila za predsednika UO Zavoda za zaštitu spomenika kulture- U avgustu 2013. Imenovan za člana saveta Pravnog fakulteta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja