HAPŠENJE: Direktorov sin pljačkao radnje
Foto: Sumadijapress

Raskrinkana banda razbojnika

HAPŠENJE: Direktorov sin pljačkao radnje

Crna Hronika -
Na čelu grupe bio Luka Samailović, sin Ivice Samailovića, prvog čoveka Šumadija sajma i funkcionera stranke Zajedno za Šumadiju

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija uhapsila je petočlanu kriminalnu grupu koja je harala po Šumadiji, a kako Kurir saznaje, među uhapšenima je i sin visokog kragujevačkog funkcionera i prijatelja gradonačelnika tog grada Veroljuba Stevanovića, lidera stranke Zajedno za Šumadiju.- Petočlana maskirana banda upadala je u kladionice i druge lokale u Kragujevcu. Pretili su radnicima, koji su im potom predavali novac - kaže izvor Kurira iz istrage.Harali po ŠumadijiBanda nije pljačkala samo u Kragujevcu već i u Topoli i Rači.- Oni su provaljivali u prodavnice. Uzimali su sve što bi im palo pod ruku, slatkiše, cigarete... Pljačke su jedno vreme bile baš učestale. Građani i zaposleni u radnjama su se plašili da se i oni ne nađu na njihovoj meti. Policija je sve vreme radila na ovim slučajevima i ubrzo su identifikovani osumnjičeni - kazao je naš sagovornik.Policija je privela A. P. (19), A. R. (22), L. M. (19) i M. M. (20), dok je na čelu grupe, kako Kurir saznaje, bio Luka Samailović (18), sin Ivice Samailovića, generalnog direktora Šumadija sajma i visokog funkcionera stranke Zajedno za Šumadiju Veroljuba Verka Stevanovića. Ivica Samailović je široj javnosti postao poznat u oktobru 2012, kad je objavljen snimak na kojem su ga navodno pretukli pripadnici policije. Taj snimak izazvao je sukob između Stevanovića i kragujevačke policije, a gradonačelnik je tim povodom održao i konferenciju za novinare.Prozivao policiju- Da li su ovo policajci koji tuku Ivicu Samailovića? Jesu! Da li je ovakva policija potrebna Srbiji? Nije! Treba li na ovo da se reaguje? Treba! Da li treba da se štitimo? Treba! E, to je ona samozaštita o kojoj sam ranije govorio - rekao je tada Veroljub Stevanović.

NedostupanVERKO BEZ KOMENTARAReporteri Kurira pokušali su da stupe u kontakt s Veroljubom Verkom Stefanovićem kako bi čuli njegov komentar u vezi s hapšenjem sina svog bliskog saradnika, ali on nije bio dostupan. Poslali smo pitanja i PR službi gradonačelnika, ali odgovore nismo dobili do zaključenja Kurira.

Ne javlja seĆUTI I SAMAILOVIĆReporteri Kurira pokušali su da stupe u kontakt i s Ivicom Samailovićem kako bi čuli i drugu stranu priče. Međutim, na broj telefona u Šumadija sajmu niko se nije javljao na telefon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track