HOROR KOD BUJANOVCA: Voz zgazio emigrante, spavali su na šinama!
Foto: Marina Lopicic

Stravična nesreća na pruzi

HOROR KOD BUJANOVCA: Voz zgazio emigrante, spavali su na šinama!

Crna Hronika -
Telo jednog azilanta bilo je presečeno napola, dok je drugi bio skroz raskomadan

BUJANOVAC - Dvojica emigranata poginula su u stravičnoj nesreći na pruzi između Bujanovca i Preševa kod sela Oslare. Nesreća se dogodila juče oko pet sati ujutru, kad je na nastradale, koji su najverovatnije spavali na pruzi, naleteo teretni voz iz Skoplja i bukvalno ih raskomadao!Boban Nakić, zamenik tužioca u Osnovnom tužilaštvu u Vranju, kaže da dvojica poginulih kod sebe nisu imali lična dokumenta i da se njihovi identiteti utvrđuju.Razbacani delovi tela- Mašinovođa ih je primetio, počeo je da koči i pritiska sirenu kako bi ih upozorio. Dvojica muškaraca su se, prema rečima mašinovođe, probudila, ali nisu na vreme uspeli da pobegnu s pruge. Kako nastradali kod sebe nisu imali dokumenta, pretpostavljamo da je reč o ilegalnim emigrantima - kaže Nakić.Od siline udarca na licu mesta ostao je stravičan prizor. Delovi tela nastradalih stranaca bili su razbacani na sve strane.

Zla sudbina...  Azilanti iz Afrike i Azije preplavili Srbiju
Zla sudbina... Azilanti iz Afrike i Azije preplavili Srbiju

- Telo jednog ilegalca bilo je presečeno napola, dok je telo drugog bilo raskomadano. Krvi je bilo na sve strane. Policiji je posao otežavalo i to što su delovi tela završili na nepristupačnom terenu, zbog čega im je bilo teže prići. Jeziv prizor zgrozio je sve koji su se našli na licu mesta - kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje:I ranije šetali prugom- Zasad nije utvrđeno iz koje države su ilegalci došli, kao i to na koji način su završili u Srbiji.Prema njegovim rečima, nekoliko puta se dešavalo da građani vranjskoj policiji prijave da se sumnjive osobe šetaju prugom.- Svaki put bi se ponavljala ista priča. Prugom su šetali ilegalni emigranti, koji su preko Makedonije dolazili u Srbiju. Oni su govorili da su se uputili ka severu kako bi prešli u Mađarsku, a potom se dokopali neke od zemalja EU. Lakše bi se orijentisali kada bi išli prugom. Moguće je i da su nastradali imali iste planove - kaže izvor Kurira.

Česte nesrećeKOMBI SA 43 STRANCA SLETEO S PUTAM. S. (43), R. P. (37) i M. P. (36) uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju ilegalnih emigranata, koji su povređeni kad je kombi u kojem su se nalazili sleteo s auto-puta kod Leskovca. U nesreći koja se dogodila u noći između 23. i 24. februara povređeno je 43 emigranata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track