INCIDENT U ŠKOLI: Nastavnik siledžija pretukao šestaka u Bijelom Polju!
Foto: Fonet/Ilustracija

Dobio oktaz

INCIDENT U ŠKOLI: Nastavnik siledžija pretukao šestaka u Bijelom Polju!

Crna Hronika -
Na povratku iz toalete nastavnik ruskog jezika Hajrudin Šabović presreo je učenika uhvatio ga za vrat udario pesnicom u leđa i nogom u zadnji donji deo tela i na kraju udario šakom po glavi

BIJELO POLJE - Nastavnik Hajrudin Šabović fizički je napao desetogodišnjeg učenika šestog razreda A.Z. u OŠ „Braća Ribar” u Bijelom Polju, što je porodica prijavila policiji. Zbog incidenta koji se dogodio u ponedeljak 17. novembra, nastavnik je dobio otkaz.

Majka dečaka Sandra Zlajić kazala je da je do incidenta došlo na času ru­skog jezika, a nastavnik je nastavio da udara dečaka i u hodniku ispred učionice, što su videla i druga deca.

Na trećem času kod nastavnika Hajrudina Šabovića, koji predaje ruski jezik, Aleksa je tražio da izađe u toalet, što mu nije dozvoljeno. Drugi put je tražio i nastavnik ga je pustio, a onda ga je na povratku uhvatio jednom rukom za vrat i krenuo da ga tuče, kaže Sandra Zlajić.

Majka priča da se dečak „istrgnuo iz ruku nastavnika i krenuo da beži kroz hodnik”.

Nastavnik ga je stigao i počeo da iskaljuje bijes na njemu. Dok su sve to posmatrali učenici, sustigao ga je i prvo ga dva puta udario pesnicom u leđa i nogom u zadnji donji deo tela. Sve se dešavalo blizu učionice. Na kraju ga je još jednom udario šakom po glavi. Sve su to videla deca i po­svedočila pred direktorom, ističe majka.

Ona navodi da je njen sin pretrpeo veliki strah, te da je i dalje jako uznemiren.

Bio je u šoku i pod stresom kad se vratio iz škole. Ništa nije smeo da kaže. U večernjim satima smo od roditelja jednog od učenika koji je sve to posmatrao saznali šta se desilo. Odmah sam pozvala direktora Vlada Bugarina koji mi je kazao da će sve dobro ispitati i da će odrediti odgovarajuće mere navodi Zlajićeva.

Prema njenim rečima, dan kasnije je saznala od direktora da je razgovarao sa decom i da su deca potvrdila priču A.Z., a nastavnik je u međuvremenu dobio otkaz.

Sve smo prjavili policiji. Nećemo stati na ovome. Obavestili smo i Udru­ženje za zaštitu dece, i sve relevantne ustanove i institucije. Nema opravdanja za takvo ponašanje nastavnika, sve i da ga je moj sin izazvao, što ne verujemo, tvrdi Zlajićeva.

Ona je dodala da se nada da ovaj incident neće ostavi traume kod deteta.

Već smo povodom ovog slučaja dali izjave u Centru bezbednosti Bijelo Polje i sada se samo nadam da moje dete neće imati posledica zbog preživljene traume, kaže Zlajićeva.

Ona dodaje da su do sada o kolektivu škole mogli da kažu samo najbolje.Imamo odlično iskustvo, kako sa nastavnicima, tako i sa direktorom, s ob­zirom na to da mi je još dvoje dece pohađalo istu školu. Škola je uvek služila za primer i ovaj ispad me je začudio, kaže Zlajićeva.

Nastavnik Šabović, koji je u toj školi držao samo dva časa jer radi u ma­tičnoj školi ,,Šukrija Međedović” u Godijevu, bio je poznat u kolektivu i među učenicima kao veoma primeran i radan. U OŠ „Braća Ribar” radio je poslednja dva meseca.

U međuvremenu, direktor Bugarin, koji je o incidentu obavestio Ministarstvo prosvete, odlučio je da da otkaz Šaboviću. Časovi su dodeljeni drugom nastavniku.

Nastavnik Hajrudin Šabović u izjavi u školi naveo da izražava žaljenje zbog događaja, tvrdeći da ga je učenik „izbacio iz takta”. Šabović je naveo i da se događaja ne seća dobro i u izjavi ustvrdeo da je učenika „možda nenamerno zakačio nogom, jer se opirao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track