ISPOVEST DEVOJKE PREGAŽENE NA PEŠAČKOM: Uništio mi je život, a traži 6 meseci kućnog zatvora
Foto: M.M. Kurir

Saobraćajka u Nišu

ISPOVEST DEVOJKE PREGAŽENE NA PEŠAČKOM: Uništio mi je život, a traži 6 meseci kućnog zatvora

Crna Hronika -
Godinu dana posle nesreće još trpim posledice te bahate vožnje a najžalije mi je što zbog teškog povredjivanja ne mogu da ostvarim svoj san i upišem Policijsku akademiju, kaže Nišlijka Miljana Živković (18) koju je na obeleženom pešačkom prelazu audijem vozeći velikom brzinom udario A.S. iz Merošine

NIŠ - Letela sam 35 metara dok nisam pala na kolovoz, bila sam sva polomljena. Godinu dana posle nesreće još trpim posledice te bahate vožnje a najžalije mi je što zbog teškog povredjivanja ne mogu da ostvarim svoj san i upišem Policijsku akademiju. Osoba koja mi je to uradila smatra da je za sve ono što sam pretrpela treba da dobije samo šest meseci zatvora i to u kućnim uslovima. Svim silama ću se boriti protiv toga da više nikad niko drugi ne doživi ono što sam ja – kaže Nišlijka Miljana Živković (18) koju je 7. juna prošle godine na obeleženom pešačkom prelazu „audjem“ u ulici Dimitrija Tucovića vozeći velikom brzinom udario A.S. (22) iz Merošine.

- Mljanino stradanje izazvalo je veliko ogorčenje javnosti jer je stravičnu nesreću zabeležila nadzorna kamera, što su na zahtev njenih roditelja, objavili mediji. Postupak protiv vozača još je u fazi istrage a Miljana kaže da on pokušava da ishodi nagodbu sa tužilaštvom.

Foto: printscreen youtube
Foto: printscreen youtube

- U Osnovnom javnom užilaštvu sam obaveštena da je vozač predložio sporazum o priznanju krivice u zamenu za kaznu zatvora od šest meseci u kućnim uslovima. Bila sam šokirana, rasplakala sam se... zat moje muke samo toliko vrede ? Mesec dana sam bila u bolnici, i dalje sam pod nadzorom lekara, više ne mogu da radim ono što mogu ostali moji vršnjaci a sve to bez ikakve moje krivice. Tražim da taj čovek ide u zatvor, da plati za ono što mi je učinio i da pravosudje na taj način pošalje poruku svim ostalim vozačima da će isto proći ako urade isto. Samo tako se može zaštiti život i zdravlje onih koji im se nadju na putu – kaže žrtva teške saobraćajne nezgode.

Njena majka Maja priznaje da je bila svesna da joj ćerka možda neće preživeti.

- Miljana se grčevito borila za život, imala je pet reanimacija. Preživela je samo srećom i zaslugom lekara. Zbog povredjivanja nije mogla da okonča školovanje u Umetničkoj školi, zaustavljena je u nameri da postane policijski službenik a osoba koja je umalo ubila pokušava da se izvuče. Ja, kao majka ću se boriti da se to ne desi – kaže Miljanina majka.

U Osnovnom javnom tužilaštvu saopšteno je istraga u toku, te da se prikupljaju dodatni dokazi uključujući i nalaz veštaka o brzini kojom se vozač „audija“ kretao u trenutku udesa.

(M.M.)

Miljana jedva preživela

Od siline udarca Miljana je zadobila višestruke prelome i povrede unutrašnjih organa zbog čega je operisana. Najteže povrede su bile prelom baze lobanje sa krvarenjem u mozgu, prelom karlice, desne ruke i potkolenice.

http://www.youtube.com/watch?v=2tRjqk_LUQs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja