ISPOVEST ŠANKERA: Slavičin ubica u kafić je došao sa dva pištolja
Foto: Printskrin

Ubistvo i samoubistvo na Dorćolu

ISPOVEST ŠANKERA: Slavičin ubica u kafić je došao sa dva pištolja

Crna Hronika -
Video sam da on u ruci drži mali peškir, koji odmotava i vadi pištolj, za koji sam ispočetka mislio da je igračka. Pitao sam ga šta to radiš? On mi je samo rekao sad ćeš da vidiš, ispričao je vidno potresen Nenad Graovac

BEOGRAD - Dva dana posle tragedije koja se dogodila u kafiću “Frači” u ulici Strahinjića bana kada je Goran Milanović iz pištolja sa četiri hica ubio Slavicu Rakulj (49), a zatim pucao sebi u glavu, šanker Nenad Graovac ispričao je detalje ovog krvavog zločina i sve ono što mu je prolazilo kroz glavu pre i posle tragedije.

Graovac je u Jutarnjem programu TV Pink ispričao da je ubicu Gorana Milanovića prvi put u životu video kada je ušao kroz vrata kafića, kao i da je on kod sebe imao dva pištolja, jedan iz kog je pucao u Slavicu, a drugi napunjen, a koji su policijski inspektori pronašli za vreme uviđaja, kao i da je ubičina namera bila da to bude njegov i Slavičin poslednji dan života.

Nenad je rekao da je ubica po ulasku naručio kafu i seo na kraj sale. Slavica je, po njegovim rečima, ubrzo za njim ušla u kafić i sela za njegov sto.

-Bilo mi je čudno da seda za sto sa čovekom koga prvi put vidi. Zatim je ustala, prišla mi i rekla: “To je taj Goran koji mi pravi probleme”. Ranije mi je ispričala da joj je on pretio, bušio gume na automobilu. Čudno mi je bilo da je ona htela da razgovara s njim. Hteo sam da zovem policiju pošto je imao zabranu prilaska Slavici, ali ona nije dala, već je s njim sedela i normalno razgovarala. Ton nisu podizali, ispričao je za Pink Nenad Graovac.

On je rekao i da se u trenutku tragedije u kafiću nalazilo četvoro ljudi i mala devojčica, kao i da ništa nije ukazivalo da će se dogoditi ubistvo.

-Posle dva sata razgovora normalno su ustali i Slavica je krenula do šanka da poruči neku robu. On je stajao jedno metar od nas i na pod je spustio šareni ranac. Čekao sam da kaže doviđenja i izađe, kao što kažu normalni gosti, međutim on je ćutao. Slavica je stajala s leve, a ja s desne strane dok je on bio između nas. Nije pokazivao nikakve znake agresije, ispričao je Graovac.

Foto: Printscreen RTV Pink
Foto: Printscreen RTV Pink

Nenad je dodao i da je Milanović sve vreme nosio sunčane naočare, pa mu nije mogao da vidi oči i moguću reakciju.

-On je čekao da Slavica i ja završimo razgovor u vezi nabavke robe. U tom trenutku jak vetar je zatvorio vrata kafića, koja su bila sve vreme otvorena. Izašao sam iz šanka da otvorim vrata lokala, okrećem se i vidim da on u ruci drži mali peškir, koji odmotava i vadi pištolj, za koji sam ispočetka mislio da je igračka. Pitao sam ga šta to radiš? On mi je rekao: Sad ćeš da vidiš, krenuo je da okine, ali nije uspeo. Koristim trenutak da skočim i uzmem stolicu da ga udarim i spasim Slavicu, nažalost on tada puca i sa četiri hica je ubija. Nisam video kada je pucao sebi u glavu, već samo sam video Slavicu kako leži iza šanka, potresno je ispričao Graovac.

Nenad je dodao da je shvatio tek kada je video pištolj da je Goran došao da ubije Slavicu. On je posle ubistva istrčao iz lokala otišao do policajca koji čuva obližnju Ambasadu Grčke i obavestio ga o ubistvu, a on je radio-vezom alarmirao interventnu policiju.

Foto: Printscreen RTV Pink
Foto: Printscreen RTV Pink

Graovac kaže da je izbegnuta još veća tragedija jer je tri minuta pre Slavičinog ubistva u lokal ušla devojčica koja se s jednim roditeljem nalazila u sali.

-Ona je toliko bila opuštena. Iz njenog pogleda i priče se nije moglo naslutiti ništa. Ja se i sad pitam kako se nisam usudio da bez njenog odobrenja pozovom policiju i sprečim tragediju, naglašava Graovac.

Na pitanje voditeljke da li je Slavica pričala o svojim problemima, Nenad Graovac je rekao da je Slavica bila takva osoba koja nije htela da druge ljude preterano uvlači u svoje probleme, već da je želela isključivo da sa svima deli sreću.

(EPK/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track