ISPOVEST OCA IZ KOSOVSKE MITROVICE: Muškarac iz crvenog karavana hteo je oteti mog sina (11)
Foto: Printscreen Youtube

Strah se uvukao u roditelje

ISPOVEST OCA IZ KOSOVSKE MITROVICE: Muškarac iz crvenog karavana hteo je oteti mog sina (11)

Crna Hronika -
U poslednjih deset dana policiji u severnom delu Kosovske Mitrovice prijavljena su dva slučaja pokušaja otmice srpske dece - jedne devojčice i jednog dečaka, a lokalni mediji spekulišu da je bio još najmanje jedan pokušaj otmice!

Roditelji su u panici, a povećan je i broj policajaca u blizini škola u tom gradu. Zbog sumnje da je umešan u ove slučajeve, kosovska policija privela je preksinoć jednog Albanca, ali je on ubrzo pušten na slobodu jer ga niko od dece i roditelja nije identifikovao. - Moj sin je izašao iz škole posle drugog časa jer mu nije bilo dobro i krenuo je prema kući. Na nekih četiri, pet metara od zgrade, dok je prelazio ulicu, ispred njega se zaustavio crveni karavan i nepoznati muškarac mu je zatražio telefon pod izgovorom da „hitno treba da obavi poziv“. Rekao mu je i da nije iz Mitrovice, nego iz Beograda. Moj sin je otišao do stana da uzme telefon jer ga nije imao kod sebe, ali nije imao kredita i to mu je i objasnio kada se vratio do njega, ali taj muškarac je zatražio da pođe sa njim i da mu pokaže neke delove grada.

Rekao je: „Ako ti nije problem, pođi sa mnom da mi pokažeš neke delove Mitrovice, pošto ne poznajem dovoljno grad”. Mališan mu je odgovorio da ne može i da mora da ide opet u školu - ne skrivajući uznemirenost svedoči Nebojša Milutinović šta se dogodilo prošlog četvrtka pre podne u glavnoj mitrovačkoj ulici - Kralja Petra Prvog.

Nebojša navodi i da je nepoznati muškarac potom počeo da ubeđuje dečaka da ipak krene s njim.

Srećan što se sve dobro završilo, on ističe da je odlučio da sve ispriča kako bi upozorio roditelje druge dece da budu oprezni...

- Ovde u Mitrovici se maltene dešavaju strašne stvari i ja sam ubeđen da je taj čovek hteo da otme moje dete, i na osnovu njegove priče, i na osnovu snimka. A i mališan je svestan toga, kada je nakon toga utrčao u kuću, prvo što je rekao baki, jer smo ja i žena bili na poslu, bilo je: „Danas sam mogao da nestanem“. Mi ga od tog dana više nigde samog ne puštamo jer se sada zaista mnogo plašimo - završava on.

Da je ovaj slučaj prijavljen, potvrđeno je i iz KPS-u u severnoj Mitrovici, ali tužilac je ocenio da „slučaj nema elemenata za krivično delo pokušaja kidnapovanja“.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track