IZBODEN U PARKU MIRA: Srpski mladić (17) stabilno posle operacije
Foto: Tanjug Pt

Napad u Kosovskoj Mitrovici

IZBODEN U PARKU MIRA: Srpski mladić (17) stabilno posle operacije

Crna Hronika -
S.N. (17) je uboden, najverovatnije nožem, u grudi. Tom prilikom zadobio je povredu desnog plućnog krila, dijafragme i jetre

KOSOVSKA MITROVICA - Mladić koji je povređen u četvrtak uveče u Kosovskoj Mitrovici je u stabilnom stanju posle operacije i njegov oporavak teče uredno. To je rekao direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović koji je dodao da se zbog prirode povreda komplikacije kod mladića ne mogu isključiti, da se prati njegov oporavak, koji trenutno teče na predviđen način i da će povređeni ostati u šok sobi narednih dana.

Nekoliko neidentifikovanih osoba u četvrtak veče oko šest sati prešlo je most na Ibru u Kosovskoj MItrovici sa juga na sever i tom prilikom napalo trojicu srpskih mladića koji su se tu zatekli. Dvojica su uspeli da pobegnu dok je S.N. (17) uboden, najverovatnije nožem, u grudi. Tom prilikom S.N. je zadobio povredu desnog plućnog krila, dijafragme i jetre. Operisan je sinoć u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice gde se oporavlja.

Poslednji incident u Kosovskoj Mitrovici izazvao je uznemirenjue među građanima a predstavnici Kosovske policije saopštili su sinoć da su ustanovili pregledom nekih sigurnosnih kamera da je u napadu na srpske mladiće učestvovalo pet osoba.

Najnoviji incident u Kosovskoj Mitrovici izazvao je uznemirenje među građanima a predstavnici kosovske policije saopštili su da su ustanovili pregledom nekih sigurnosnih kamera da je u napadu na srpske mladiće učestvovalo pet osoba.

Osuda bezumnog napada

Đurić je najoštirije osudio "bezumni napad" koji se dogodio sinoć oko 18 sati neposredno kod Parka mira i istakao: "Zločin koji je izveden na nacionalnoj osnovi, na mestu koje treba da bude simbol mira i koje treba i bukvalno da bude most pomirenja i zajedništva, uznemiruje i potpuno obeshrabruje. U predvečerje najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, srpskom narodu na Kosovu i Metohiji se ponovo šalju poruke koje podsećaju na neka loša, a ne tako daleka vremena".

Đurić je dodao da je napad na maloletnog srpskog mladića uznemirio sve stanovnike severne Kosovske Mitrovice i one koji ulažu velike napore da u pokrajini zaživi mir, tolerancija i bezbedan život za sve građane.

Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović takođe je najoštrije osudio napad na S.N. i zatražio od Euleksa i Kfora da privedu pravdi počinioce i tako pokažu da postoji pravda i za Srbe na Kosovu i Metohiji."Najoštrije osuđujem napad na nevinog mladića koji je izveden na nacionalnoj osnovi i pozivam one koji su odgovorni za bezbednost građana, a to su pre svega Kfor i Euleks", naveo je on.

Napad na mladića najoštrije je osudilo i opštinsko rukovodstvo Kosovske Mitrovice. Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić poručio je počiniocima i vinovnicima napada da će biti gonjeni i da na glavnom mostu koji su prešli kako bi napali srpske mladiće postoje sigurnosne kamere."Očekujemo od Kosovske policije da vrlo brzo otkrije počinioce ovog napada i njihov identitet", rekao je Rakić novinarima i poručio svima koji žele da uruše krhki mir da im to neće uspeti.

Predsednik privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić izjavio je da su zbog poslednjeg incidenta građani Kosovske Mitrovice uznemireni i zabrinuti.„Najoštrije osuđujemo napad na srpske mladiće, ovo je još jedan od pokušaja destabilizacije stanja u gradu i to u danima kada se srpski narod priprema za praznike“, rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track