IZNUDA 110.000 EVRA: Uhapšen vlasnik kluba Havana i još dvoje
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP)

IZNUDA 110.000 EVRA: Uhapšen vlasnik kluba Havana i još dvoje

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) uhapsila je tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su od dvojice oštećenih pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nepokretnosti i automobile.

U akciji policije uhapšeni su Vladimir P. (42) vlasnik kluba Havana, Vojislav K. (36) i Dalibor Đ. (35), koji se terete da su krajem decembra prošle godine, u jednom beogradskom klubu, koji je u vlasništvu jednog od osumnjičenih, u cilju iznuđivanja novca i nepokretnosti naneli teške telesne povrede jednom od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra.

Kako Kurir saznaje uhapšeni su prema policijskim informacijama bliski saradnici ozoglašene kriminalne grupe iz Crne Gore, poznatije kao Škaljarski klan.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašli su mobilne telefone kojim su se dogovarali za izvršenje ovih krivičnih dela.

Takođe, kod osumnjičenog Dalibora.Đ. pronađeno je više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama. Prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog Vojislava.K. policija je kod njegovog brata pronašla pištolj marke "CZ", 40 komada municije različitog kalibra, i oko pet grama opojne droge marihuane.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

( I.M./Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track