KAKAV ULOV: Na BG aerodromu jutros otkriveno više od 7 kilograma kokaina!
Foto: Carina

USPEH SRPSKIH CARINIKA

KAKAV ULOV: Na BG aerodromu jutros otkriveno više od 7 kilograma kokaina!

Crna Hronika -
Droga je otkrivena prilikom detaljne kontrole 46-godišnjeg državljanina Nemačke čiji je prtljag bio pun brazilskih preparata za kosu, što je samo pojačalo sumnje
1 / 2 Foto: Carina

BEOGRAD - Carinici su jutros na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" sprečili pokušaj krijumčarenja preko 7 kilograma praškaste materije za koju se osnovano sumnja da je u pitanju kokain.Drogu su otkrili carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja prilikom detaljne kontrole 46-godišnjeg državljanina Nemačke koji je doputovao letom iz Sao Paola, preko Abu Dabija u Beograd.

Foto: Carina
Foto: Carina

Nakon što je sleteo, prijavio se u tzv. zeleni kontrolni prolaz, koji je predviđen za putnike koji nemaju ništa da prijave, međutim carinici su ipak kofer pregledali rendgenom, na čijem snimku su se već mogle videti nepravilnosti. Zbog toga su odlučili da detaljno prekontrolišu njegov prtljag koji je bio pun brazilskih preparata za kosu "Yama", što je samo pojačalo njihove sumnje.

Odmah nakon toga su posebnim aparatom "Ahura" uradili analize, nakon kojih je njihova sumnja potvrđena, jer se nakon pozitivnog reagovanja na kokain, moglo videti da se definitvno ne radi o preparatima za kosu, već najverovatnije o 7,5 kilograma kokaina.

Putnik i droga biće predati u dalju nadležnost MUP.

Foto: Carina
Foto: Carina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja