KAŠIKARA KAO OPOMENA: Pretnja Rusu zbog poslova u Crnoj Gori!
Foto: Dragana Udovičić

Detalji istrage

KAŠIKARA KAO OPOMENA: Pretnja Rusu zbog poslova u Crnoj Gori!

Crna Hronika -
Prema izvorima bliskim istrazi, postoje indicije da je, zasad nepoznata osoba, namerno postavila eksplozivnu napravu u kanal između šoferšajbne i haube Viktorovog džipa

Bomba koja je u utorak postavljena na džip "mazda cx-5“ ruskog državljanina Viktora I. (38) najverovatnije predstavlja pretnju zbog poslova kojima se bavi u Crnoj Gori!

Kako "Novosti“ nezvanično saznaju, ovaj Rus je povezan sa infrastrukturnim projektima na primorju i trenutno učestvuje u izgradnji jednog hotela u Sutomoru. Policija je zbog ovih sumnji privremeno oduzela automobil i poslala ga na kompletno veštačenje.Prema izvorima bliskim istrazi, postoje indicije da je, zasad nepoznata osoba, namerno postavila eksplozivnu napravu u kanal između šoferšajbne i haube Viktorovog džipa, kako bi mu poslala upozorenje. "Kašikara“ nije bila aktivirana, što dodatno dokazuje da onaj ko ju je postavio, nije imao nameru da povredi ili usmrti Rusa i njegovu porodicu. Međutim, istovremeno mu je poslao jasnu poruku."Trenutno se ispituje vozilo, a sa bombe su uzeti otisci", navode u MUP."Još ne znamo da li se radi o upozorenju i ko stoji iza njega. Istraga će pokazati o čemu je tačno reč, ali je zasad najvažnije da niko nije stradao i da se reagovalo na vreme".

Prema nezvaničnim informacijama Viktor I. je građevinski preduzimač, sa privremenim boravištem u Crnoj Gori. Oženjen je, otac desetogodišnjeg dečaka i trogodišnje devojčice. U Sutomoru učestvuje u izgradnji velelepnog hotelskog kompleksa. Naime, reč je o rekonstrukciji jednog starog turističkog odmarališta, koje je prošle godine prodato izvesnom Rusu. Trenutno u rekonstrukciji zajednički učestvuju crnogorska i ruska firma.Viktor I. se poslednjih nekoliko dana, zajedno sa porodicom, nalazi na proputovanju u Srbiji. Posle kraćeg odmora na Zlatiboru, porodica se smestila u jednom aranđelovačkom hotelu. Prekjuče je Viktor sa porodicom došao u turistički obilazak srpske prestonice, a pre svega Kalemegdana i Zoološkog vrta.Oko 11.30, međutim, ruski državljanin konstatovao je da se na njegovom džipu nalazi „kašikara“. O tome je obavestio policiju i za svaki slučaj sklonio na sigurno suprugu i decu. Kontradiverzione ekipe MUP brzo su reagovale i deaktivirale bombu, pa, srećom, u ovom incidentu niko nije povređen.Policija je obavila uviđaj i zasad raspolaže oprečnim informacijama svedoka. Naime, Viktor tvrdi da je eksplozivnu napravu primetio pri povratku iz šetnje, dok u „Parking servisu“ kažu da se on, najverovatnije, dovezao sa bombom na automobilu.Tek kada istraga ovog slučaja bude gotova, znaće se da li je postavljena bomba delo neke ozbiljne, organizovane kriminalne grupe ili „običnog“ pojedinca kome se Rus zamerio."Kada je u pitanju sofisticirana bomba sa daljinskim pokretanjem, onda su za to najčešće odgovorne ozbiljne kriminalne grupe", kaže Darko Trifunović, profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu."Ako je u pitanju prost mehanizam, onda to može da bude praktično bilo ko", kaže on.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track