KINESKA SEKTA DEPORTOVANA IZ SRBIJE: Članovi Falun gonga hteli da protestuju tokom Samita u Beogradu

nemoguća misija

KINESKA SEKTA DEPORTOVANA IZ SRBIJE: Članovi Falun gonga hteli da protestuju tokom Samita u Beogradu

Crna Hronika -
Određen broj pripadnika te sekte koji su državljani drugih zemalja je, pored upozorenja da postoji zabrana održavanja bilo kakvog skupa u Srbiji tokom posete kineskog premijera izrazio želju da organizuju skup protivno zakonu, rekao je Stefanović

Devet bugarskih državljana i jedna slovačka državljanka deportovani su sinoć iz Srbije, a finska državljanka, koja ima status izbeglice Ujedinjenih nacija zbog progona u Kini, deportovana je tokom dana.

Pristalice organizacije Falun Gong pripremali su miran protest za vreme samita u Beogradu kako bi upozorili na stanje ljudskih prava u Kini.

Predsednik parlamentarne grupe za Srbiju u Evropskom parlamentu, Edvard Kukan saopštio je sinoć da je pritvoreno jedanaest državljana EU, i to devet Bugara, jedan Slovak i jedna Finkinja.

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da su aktivisti Falun Gonga deportovani iz Srbije.

On je rekao da su oni bili privedeni, jer su, uprkos zabrani održavanja bilo kakvog skupa, pokušali da organizuju jedan.

"Određen broj pripadnika te sekte koji su državljani drugih zemalja je, pored upozorenja da postoji zabrana održavanja bilo kakvog skupa u Srbiji tokom posete kineskog premijera izrazio želju da organizuju skup protivno zakonu", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track