KOMŠIJA IZ PAKLA: Pomozite nam ili će se desiti novi Jabukovac!
Foto: Nemanja Pančić

Meštani Radničke ulice u Surčinu žive u strahu

KOMŠIJA IZ PAKLA: Pomozite nam ili će se desiti novi Jabukovac!

Crna Hronika -
Dejan nas teroriše. Prijavljivali smo ga ko zna koliko puta, ali on je i dalje slobodan. Ne smemo da spavamo, tvrde Surčinci s kojima smo razgovarali

BEOGRAD - Meštani Radničke ulice u Surčinu žive u strahu od komšije Dejana R. (36), koji ih, kako tvrde, godinama teroriše. Protiv nasilnika je, kažu, podneto 11 prekršajnih i čak šest krivičnih prijava, ali je on i dalje na slobodi i nastavlja verbalno i fizički da maltretira ceo komšiluk.

- On ima skoro dva metra, krupan je, izgleda zastrašujuće. Ne smemo da spavamo, decu vozimo i dovozimo iz škole. Od straha ne izlaze ni u dvorište da se igraju. Tri porodice su se zbog njega odselile. Više od 20 ljudi je dosad izmlatio! Prijavljivali smo ga ko zna koliko puta, ali je on i dalje slobodan. Samo čekamo da se ponovi Jabukovac i da nas sve pobije. Neko mora da reaguje da nas zaštiti - priča meštanin koji živi u Radničkoj ulici.Tukao ga pred sinomPodsetimo, Nikola Radosavljević 2007. u selu Jabukovac ubio je devetoro komšija.Stanari kažu da je Dejan R. počeo da ih teroriše pre pet godina, ali je u poslednje dve godine situacija postala nepodnošljiva. Kako kažu, poslednji incident se dogodio pre tri noći, kad je išao ulicom i vikao: „Sve ću da vas pobijem!“, zbog čega je intervenisala policija. Pre toga, 9. septembra oko 14.30, na ulici je nasrnuo na komšiju D. R.- Najpre me je vređao pre dvadesetak dana, a onda mi je prošle sredu prišao, psovao me, da bi me onda udario pesnicom u glavu. Komšije su nas razdvojile, ko zna šta bi bilo, možda bi me i ubio. Napad je gledala moja ćerka koja se onesvestila. Potom je pretio i mom maloletnom sinu - kaže D. R.On dodaje da već danima ne spava i da mu napadač obleće oko dvorišta.- Ovo je poslednji put da nekog udari, ako mu se ponovi svi ćemo da se okupimo i da odemo kod njega, zapalićemo mu kuću. Sve bih uradio samo da zaštitim svoju porodicu, da mi deca mirno spavaju. Zato apelujemo na policiju i tužilaštvo da urade nešto - priča ogorčeni Surčinac.Ciglom u glavuPenzioner Trivun Ćuk (83) navodi i druge incidente koje je izazvao „komšija iz pakla“.- Pre godinu i po s polugom je uleteo u moje dvorište, hteo je nas petoro da pobije. Naišli su mu otac i brat i sprečili ga. A pre pet godina jednog komšiju je udario ciglom u glavu, postupak je još u toku. Imam 83 godine, a ne smem da izađem iz kuće. Taj čovek će na kraju nekog da ubije - navodi ogorčeni Ćuk.Komšinica Anđela V. (22) kaže da je Dejan R. nedavno, i to iz čista mira, pesnicom u glavu udario njenog oca.- Dete živi u strahu, počelo je da mokri u gaćice. Pa, zar treba da se dogodi nova Velika Ivanča - besna je Anđela.Reporteri Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt s Dejanom R. kako bismo čuli i njegovu stranu priče.- Lažu komšije! Dejan nije tu - rekao nam je muškarac koji se javio na telefon.

MukaIZGRADIO KUĆU, AL‘ SE ODSELIO ZBOG STRAHASin Milije R. jedan je od onih koji se odselio zbog terora Dejana R.- Deca mi se sele, šta sam doživeo, izgradio sam kuću za sina i njegovu porodicu, a on sad ide da živi kao podstanar. I sve to zbog jednog čoveka. Nasilnik me svako jutro budi, otvori prozor i doziva me. Unuka mi sretne na ulici i hoće da ga bije. Ovo više ne može da se podnese - priča Milija R. (63).

TužilaštvoNEMA OSNOVA ZA PRITVORPolicija i tužilaštvo upoznati su s problemima koje imaju komšije Dejana R.- Nema osnova da on bude zadržan u pritvoru jer je očigledno vešt i tačno zna gde je granica, koju ne prelazi. S druge strane, problem je što se, primera radi, u jednom predmetu čovek koji ga je prijavio za napad ne odaziva na pozive tužilaštva - kaže izvor Kurira iz istrage.On objašnjava da je nedavno Dejan R. pretučen.- Strah meštana nije dovoljan osnov da neko bude zadržan u pritvoru. Naloženo je i njegovo veštačenje da bi se utvrdilo da li je psihički zdrav - rekao je naš izvor.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track