KRAĐA 105.000 LITARA DIZEL GORIVA U KOLUBARI:Određen pritvor za četiri osumnjičena
Foto: Nebojša Mandić

Nastavak akcije Ciklon

KRAĐA 105.000 LITARA DIZEL GORIVA U KOLUBARI:Određen pritvor za četiri osumnjičena

Crna Hronika -

BEOGRAD - Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu odredilo je pritvor do 30 dana za četiri okrivljena koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su organizovano krali benzin iz cisterni i oštetili RB "Kolubara" u Lazarevcu za više od 13 miliona dinara.

Za drugih pet osumnjičenih koji su juče privedeni u tužilaštvo za organizovani kriminal, tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je odredio pritvor prema okrivljenima Z.N, A.J, V.M. i V.S. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, precizirala je portparol suda Tanja Koljenšić.

Policija je juče saopštila da su pored pomenutih, osumnjičeni i A.A, S.D, V.Đ, N.P i A.T.

Osumnjičeni su zaposleni u RB "Kolubara" i preduzeću za zaštitu imovine i održavanje objekata "Kolubara - Usluge" d.o.o. Lazarevac.

(KURIR TV) KRALI GORIVO IZ KOLUBARE: Pogledajte kako je pala devetočlana kriminalna grupa!

Tuzilaštvo za organizovani kriminal se još nije oglašavalo povodom ovog slučaja, a policija je nakon hapšenja saopštila da se osumnjičeni terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pronevera.

Zbog istih krivičnih dela, policija je najavila da će podneti krivične prijave protiv D. Đ, M.S, B.P, zaposleni u RB "Kolubara, V.M. i S.M, zaposleni u Preduzeću za zaštitu imovine i održavanje objekata "Kolubara -Usluge" d.o.o. Lazarevac, a koji se već nalaze u pritvoru, kao i protiv Z.Đ, koji je na izdržavanju kazne zatvora zbog primanja mita.

Sumnja se da su Z.N. i A.J, zajedno sa D.Đ. organizovali kriminalnu grupu sa planom vršenja krivičnih dela pronevere i krali benzin iz cisterni i posle ga prodavali na crnom tržištu.

AKCIJA CIKLON: Ukrali 105.000 litara dizela, oštetili firmu za 13 miliona!

Ova organizovana kriminalna grupa je od 14. septembra 2015. do 21. aprila 2016. godine na štetu JP EPS, RB "Kolubara" Lazarevac, protivpravno prisvojila 104.670 litara evrodizela, koji su na crnom tržištu prodavali za oko 105 dinara, saopštila je juče policija.

Time je, kako je dodala policija, ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 10.990.350 dinara, a nanela štetu JP EPS, RB "Kolubara" - Lazarevac u iznosu od 13.607.100 dinara.Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađena količina od oko 2,5 tone evro dizela koji je policija privremno oduzela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track