KRAĐA U HORGOŠU: Maloletnici Nigerijcu oteli 800 evra, sat i ranac
Foto: Sasa Urosev

Rasveteljeno razbojništvo

KRAĐA U HORGOŠU: Maloletnici Nigerijcu oteli 800 evra, sat i ranac

Crna Hronika -
Protiv I.K. (26) iz Horgoša i dvojice petnastogodišnjaka iz ovog mesta, policija podnela krivične prijave zbog razbojništva

HORGOŠ: I.K. (26) iz Horgoša i dvojica 15-godišnjih maloletnika iz ovog mesta, napali su u ponedeljak državljanina Nigerije i od njega oteli 800 evra, sat i ranac. Policija je rasvetlila razbojništvo i protiv trojice žitelja Horgoša podnela krivične prijave.

Državljaninu Nigerije vraćeni su novac i ukradene stvari. Napadi na inostrane državljane na ulicama ovog pograničnog mesta nisu, nažalost, novost. Tokom ove i prošle godine na meti kriminalno nastrojenih pojedinca iz Horgoša, našli su se državljani Sirije, Somalije, Francuske, Makedonije, Republike Mali…:

-Razbojništva i krađe izvršavaju se po već uhodanoj šemi. Nevoljnicima iz afričkih i azijskih zemalja, pojedini meštani nude pomoć da ih ilegalno prevedu u Mađarsku. Ne sluteći šta im se sprema, migranti pristaju, ali se posao završava tako što ih mangupi iz Horgoša “prevedu žedne preko vode”. Među onima koji nasrću na inostrane državljane, značajan je broj lica kojima nije prvi put da zbog toga dolaze u sukob sa zakonom- potrđuje Kuriru izvor blizak istrazi.

Najbizarniji napad na strance u Horgošu se dogodio prošle godine, 14. februara na Dan zaljubljenih. Na putu iz Horgoša za Budimpeštu, mlađi bračni par iz Franuske, napala je šestočlana razbojnička grupa u kojoj su bila i dva deteta mlađa od 14 godina. Od preplašenog bračnog para koje su udarali, drski razbojnici oteli su dva evra.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track