KRAO AKUMULATORE I KABLOVE: Oštetio Železnice za više od dva miliona evra
Foto: Aleksandar Jovanović

Uhapšen

KRAO AKUMULATORE I KABLOVE: Oštetio Železnice za više od dva miliona evra

Crna Hronika -
Sumnja se i da je I.J. odsekao 40 metara pružnog kabla koji obezbeđuje saobraćaj na prugama na deonici između Stare i Nove Pazove, a da je ukradene predmete prodao otpadima i time ugrozio bezbedenost

SREMSKA MITROVICA - Policija u Staroj Pazovi uhapsila je danas I.J. (29) iz Pećinaca osumnjičenog za višestruku krađu čime je ugrozio železniočki saobraćaj i oštetio "Železnice Srbije" za više od dva miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, osumnjičeni je u više navrata između železničkih stanica u Staroj Pazovi i Zemun Polju, obijao kućice automatskog pružnog bloka i krao akumulatorske baterije i telefonske uređaje.

"Sumnja se i da je I.J. odsekao 40 metara pružnog kabla koji obezbeđuje saobraćaj na prugama na deonici između Stare i Nove Pazove, a da je ukradene predmete prodao otpadima. Tim krađama, koje su otežale železnički saobraćaj i ugrozile njegovu bezbednost, AD 'Železnice Srbije' oštećene su za 2.157.496,00 dinara", piše u saopštenju.

Posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana zbog produženog krivičnog dela teška krađa i ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja