KRVAVA SVAĐA KOMŠIJA KOD ALEKSINCA: Rudar ubijen pred sinom od četiri godine!

Koban sukob

KRVAVA SVAĐA KOMŠIJA KOD ALEKSINCA: Rudar ubijen pred sinom od četiri godine!

Crna Hronika -
Dejana Uskovića (37) usmrtio Nebojša Živković posle svađe zbog para koje je od Nebojše pozajmio Dejanov prijatelj Slaviša D.

ALEKSINAČKI RUDNIK - Rudara Dejana Uskovića (37) iz Aleksinačkog Rudnika ubio je u subotu uveče, naočigled njegovog četvorogodišnjeg sina, komšija i poznanik Nebojša Živković (37)!Do krvavog obračuna došlo je oko 21.30 na autobuskom stajalištu u blizini Doma kulture u Aleksinačkom Rudniku, a prema informacijama koje policija još nije zvanično potvrdila, motiv sukoba je neizmiren zelenaški dug. Nakon zločina Živković je pobegao, ali policija ga je iste večeri našla u njegovoj kući i uhapsila.

Nastradao... Dejan Usković
Nastradao... Dejan Usković

Pozvao ga komšijaRodbina ubijenog Uskovića, među kojima su i trojica njegove braće, ne prestaju da ga oplakuju. Ističu da su ogorčeni što im je brat postao slučajna žrtva obračuna dvojice komšija.- Naš komšija Slaviša D. u subotu je pozvao mog brata da pođe s njim da gledaju bokserski turnir u Rudniku. Dejan je bio malo pripit i spavao je kada ga je Slaviša pozvao, ali ipak je odlučio da pođe i da sa sobom povede četvorogodišnjeg sina. Posle nekoliko sati Slaviša se pojavio pred našom kućom i kazao: „Pomozite, brat vam je upucan“ - priča Milan Usković, Dejanov brat.

U šoku... Milan Usković
U šoku... Milan Usković

Milan je odmah otrčao do mesta gde se pucnjava dogodila i video Dejana, koji je bio na izdisaju.- Mnogo nam je teško što je Dejanov sin bio očevidac očeve pogibije. Kazao mi je: „Tata je čika Nebojšu pitao zašto je dirao Slavišu, a ovaj je izvadio pištolj i ubio ga.“ Kakav je to monstrum bez duše koji može da ubije oca pred detetom - zapitao se Milan.Priznao u policijiKomentarišući motive tragedije, Milan objašnjava da su između Slaviše i Nebojše postojali neraščišćeni računi.- Posvađali su se zbog para, a moj brat je hteo da odbrani komšiju Slavišu i tako je poginuo - kazao je Milan Usković.Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, ubica je na saslušanju u policiji priznao zločin, ali tvrdio je da je pucao u samoodbrani.- On kaže da je najpre ispalio jedan hitac u vazduh, a drugi u Dejana, koga je Slaviša poveo sa sobom da bi se obračunao s Nebojšom, od koga je pozajmio neke pare, a ovaj mu je tražio zelenašku kamatu - kažu naši sagovornici.

UžasOSTAVIO ŠESTORO DECEDejan je ranije radio u rudniku, a poslednjih nekoliko godina pokušavao je da se živi od poljoprivrede.- Mučio se da ishrani šestoro dece, koja su sad bez oca. Na nama je da ih podignemo i zamenimo im oca - kaže Dejanov brat Milan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track