KRVAVI PIR UBICE IZ VRBASA: Znala sam da će nekog da ubije!

Preživela susret sa ubicom

KRVAVI PIR UBICE IZ VRBASA: Znala sam da će nekog da ubije!

Crna Hronika -
Aleksandar Burda (29), koji je nožem usred dana iskasapio čoveka u centru Vrbasa, pre pet godina umalo ubio tada šesnaestogodišnju Tamaru Gajinov

VRBAS - Gledao me je pun mržnje i besa. Oči su mu bile jezive. U istom trenutku desnom rukom, u kojoj je držao šrafciger, počeo je krvnički da me ubada u glavu. Prvo me je udario u čelo, pomislila sam da mi je probio lobanju. Onda me je ubo iznad leve slepoočnice, ponovo u čelo, a potom oko levog uha. Bila sam potpuno paralizovana.Ovako svoj susret sa Aleksandrom Burdom (29) iz Vrbasa, koji je u utorak na ulici iz čista mira ubio Dragutina Vukićevića (54), opisuje Tamara Gajinov (21). Ona je preživela napad pomahnitalog Burde u januaru 2009. godine, kad je imala samo 16 godina.Sedela s drugaricom- Bila sam na autobuskoj stanici da ispratim drugaricu i sedele smo na klupi. Aleksandar Burda takođe je bio na stanici, ali tome nisam pridavala značaj. Krajičkom oka primetila sam da izlazi iz toaleta i da ide ka meni. U tom trenutku pomislila sam da će da me pita koliko je sati ili nešto slično - priseća se Tamara.Međutim, kad joj je Burda prišao, levom rukom ju je uhvatio za glavu i snažno je okrenuo prema sebi. Usledila je serija uboda šrafcigerom u glavu, a tokom tih nekoliko trenutaka nesrećna devojka nije mogla da se pomeri. Burda ju je potom odjednom pustio i otišao.- Sve se odigralo za nekoliko sekundi. Dok mi je šrafciger zabadao u glavu, ni reč nije progovorio, a moja drugarica iz straha je pobegla. Kad sam se osvestila od šoka, bila sam sva krvava - kaže Tamara.Ona je tog dana Burdu videla prvi put u životu.- Uhapsili su ga dva dana posle napada. Dugo nisam smela da izađem iz kuće niti da spavam sa ugašenim svetlom. Nisam smela u prozor da pogledam jer mi se pričinjavao njegov lik - kaže preplašena Tamara.Niko ga nije sprečioTaman kad se vratila normalnom životu, saznala je za drugi napad.- Čula sam da je na stanici prošle godine napao dečka sekirom. Strah koji sam pokušavala da prevaziđem ponovo se vratio nakon što sam saznala da je on na slobodi. Ni tog dečka nije poznavao... Znala sam da će nekog ubiti i da ga niko u tome neće sprečiti - kaže Tamara.

Nasilna prošlostDVA PUTA NA SUDUPresudom Opštinskog suda u Vrbasu od 28. aprila 2009. Burda je zbog napada na Tamaru Gajinov osuđen na šest meseci zatvora. Nije poznato da li je i gde izdržao ovu kaznu. Nakon što je 2014. sekirom napao mladića i teško ga povredio, 12. februara ove godine izrečena mu je mera obaveznog psihijatrijskog lečenja na slobodi.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja